Ρωμαϊκά Συμπόσια με θέα

Ένα ξεχωριστό δείπνο, με γεύσεις από την αρχαία Ρώμη και τη Βυζαντινή αυτοκρατορία, στη βεράντα με την ωραιότερη θέα -την Ακρόπολη - το μπαλκόνι του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό.

Αύριο και στις 13 Ιουλίου, με τιμή ανά άτομο τα 25 ευρώ.

Τις δυο ξεχωριστές αυτές γαστρονομικές βραδιές, διοργανώνει ο Σύλλογος Αρχαιολόγων και η ερευνήτρια της Ιστορίας της Διατροφής και Ιδρύτρια των Συμποσίων Ελληνικής Γαστρονομίας Μαριάννα Καβρουλάκη, η οποία μίλησε στον Αθήνα

9.84 και στην Βάνα Λυκομήτρου.

Όπως είπε, το δείπνο θα είναι εμπνευσμένο από τα φαγητά της Αυτοκρατορικής Ρώμης, αλλά κι από τα φαγητά κατώτερων κοινωνικά τάξεων.

Θα γίνει παρουσίαση των εδεσμάτων και συζήτηση για το τι σήμαινε το καθένα από αυτά, τι σχέση είχαν οι πρώτες ύλες με το εμπόριο και τις κοινωνικές τάξεις, ποιά ήταν ενδεικτικά πλούτου και ποια είχαν σχέση με επίδειξη εξουσίας, είπε η κ. Καβρουλάκη, ενώ επεσήμανε πως έχουν βρεθεί πολλές συνταγές που παρά το γεγονός ότι δεν έχουν συγκεκριμένες δοσολογίες, παρέχουν τις περισσότερες πληροφορίες για ακριβή αναπαραγωγή των εδεσμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα