«Σάλεχ, φύγε»!

Πίεση στον πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ μέσω του ΟΗΕ άσκησαν σήμερα σε διαδήλωση, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Υεμένη ώστε να εγκαταλείψει την εξουσία.

«Γιατί ο κόσμος σιωπά την ώρα που σκοτώνεται ο λαός της Υεμένης», φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία της Αλλαγής, επίκεντρο του κινήματος αμφισβήτησης στο κέντρο της Σαναά.

Οι

διαδηλωτές παρέμειναν στον τομέα που ελέγχουν οι στρατιώτες που έχουν ταχθεί με το κίνημα αμφισβήτησης, προκειμένου να αποφευχθούν συμπλοκές με τους στρατιώτες που είναι πιστοί στον Σάλεχ.

Η Πρώτη Μεραρχία Τεθωρακισμένων που διοικεί ο στρατηγός που έχει ενταχθεί στο κίνημα αμφισβήτησης Άλι Μόχσεν αλ Άχμαρ ελέγχει ένα μέρος της Σαναά, ενώ ο στρατός που είναι πιστός στον πρόεδρο Σάλεχ ελέγχει το υπόλοιπο τμήμα της πρωτεύουσας.

Δεκάδες δημοσιογράφοι πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα καθιστική διαμαρτυρία με αίτημα την απελευθέρωση ενός συναδέλφου τους, του Μοχάμαντ Σουντάμ, ο οποίος είναι ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και διερμηνέας του προέδρου Σάλεχ. Ο Σουντάμ συνελήφθη σε οδόφραγμα της Πρώτης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων την Παρασκευή στη Σαναά, καθώς πήγαινε από το αεροδρόμιο προς το σπίτι του.

Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν τη μεσολάβηση της Ταουακόλ Κάρμαν, η οποία τιμήθηκε την Παρασκευή με το Νόμπελ Ειρήνης για τον αγώνα της υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως και συναδέλφων τους για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση του Σουντάμ.

Οι απαγωγές αξιωματικών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων και αυτές που γίνονται ως αντίποινα στις πρώτες αποτελούν συχνό φαινόμενο μεταξύ αντίπαλων μονάδων του στρατού

Keywords
Τυχαία Θέματα