Σαρκοζί: «Θλιβερή η υπόθεση Στρος-Καν»

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εγκατέλειψε σήμερα την επιφυλακτική στάση του για την υπόθεση Στρος-Καν μετά τη σύνοδο κορυφής της G8, και τη χαρακτήρισε "θλιβερή" καταγγέλλοντας "τις προσβλητικές δηλώσεις" ορισμένων αξιωματούχων στη Γαλλία σχετικά με το θέμα αυτό.

"Όλα αυτά είναι αρκετά θλιβερά ώστε το σύνολο των πολιτικών αξιωματούχων να προσπαθεί να διατηρήσει το εύρος των ιδεών και την αξιοπρέπειά του", δήλωσε στη Ντοβίλ, κατά τη διάρκεια
συνέντευξης τύπου, μετά τη σύνοδο κορυφής των μεγάλων δυνάμεων.

Ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Σαρκοζί, ερωτηθείς από τον Τύπο, μίλησε για το θέμα αυτό. "Εγώ απέφυγα να πάρω θέση", είπε, αναφερόμενος σε "όλες τις επικρίσεις που θα του γίνουν, ότι και αν πει".

"Όλα αυτά είναι αρκετά θλιβερά ώστε το σύνολο των πολιτικών αξιωματούχων να προσπαθεί να διατηρήσει το εύρος των ιδεών και την αξιοπρέπειά του", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "μπροστά σε όλα αυτά τα γεγονότα, υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα, που μπορεί να είναι αντιφατικά και είναι προσωπικά του καθενός".

Όταν μάλιστα του είπαν ότι η υπόθεση αυτή έπληξε την εικόνα της Γαλλίας, ο πρόεδρος απάντησε: "Δεν ήξερα ότι ο Στρος-Καν εκπροσωπούσε τη Γαλλία".

"Υπάρχουν πράγματα που είδαμε και θα προτιμούσαμε να μην είχαμε δει αλλά υπάρχουν και πράγματα που ακούσαμε και θα προτιμούσαμε να μην είχαμε ακούσει", τόνισε, αναφερόμενος σε δηλώσεις πολιτικών και δημοσιογράφων που θεωρήθηκαν σεξιστικές.
Keywords
Τυχαία Θέματα