Σχέδια για «μικρής κλίμακας, στοχευμένη» επίθεση

Ενισχύονται ώρα με την ώρα οι πιθανότητες για επίθεση κατά της Συρίας. O αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, δήλωσε στο BBC, ότι "ο στρατός των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει επίθεση στη Συρία, σε περίπτωση που δοθεί εντολή από τον Μπαράκ Ομπάμα".Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες συγκλίνουν σε ολιγοήμερη επίθεση ακριβείας. Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα επικαλούμενα υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης ,υποστήριξαν
ότι oι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα μπορούσαν να εξαπολύσουν πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας ήδη από αύριο Πέμπτη, διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση δεν θα διαρκούσε πάνω από τρεις ημέρες και θα στοχοθετούσε συγκεκριμένη περιοχή. Σε περίπτωση αμερικανικής επέμβασης η Δαμασκός θα αμυνθεί «με κάθε πιθανό μέσο», διαμηνύει η Συρία με τις αρχές της χώρας να αρνούνται κατηγορηματικά ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών όπλων.

Προειδοποιήσεις για τις ενέργειες της Δύσης απευθύνει πάντως η Ρωσία ενώ άλλες χώρες όπως η Ιταλία εκφράζουν σκεπτικισμό και δηλώνουν ότι θα μείνουν στο περιθώριο, χωρίς να παράσχουν βοήθεια.

Οι δραματικές εξελίξεις στη Συρία απασχόλησαν τη συνάντηση χθες του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αντώνη Σαμαρά. Προπύργιο σταθερότητας και ασφάλειας σε μια περιοχή που κυριολεκτικά φλέγεται, χαρακτήρισε τη χώρα ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κύριος Σαμαράς τόνισε παράλληλα την ανάγκη να ενισχυθεί και η εσωτερική σταθερότητα, για να μην πάνε - όπως είπε - χαμένες οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, που σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι θα συναντηθεί για το θέμα με το βρετανό πρέσβη στην Αθήνα.

Ένας νέος πόλεμος στην πολύπαθη Μέση Ανατολή θα έχει καταστροφικές συνέπειες, ενώ σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την ήδη επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή, με κίνδυνο γενικευμένου πολέμου με θύματα τους λαούς» υποστηρίζει το ΚΚΕ. Στη σκιά των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έχει προγραμματισμένη συνάντηση σήμερα στον Περισσό με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα