Παρέμβαση για το Άσυλο Ανιάτων

Με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το Άσυλο Ανιάτων θα εξαιρεθεί τελικά από τις διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου για το clawback, το οποίο αν εφαρμοζόταν θα οδηγούσε το ίδρυμα σε λουκέτο.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στο Άσυλο Ανιάτων περισσότερα από 1,7 εκατομ. ευρώ.Νωρίτερα, σε ανακοίνωση του Ιδρύματος αναφέρεται ότι «το μέτρο του clawback που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο, (εκ

των υστέρων 35% διόρθωση της υπέρβασης των δαπανών) που προβλέπεται για τις κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, δηλαδή ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, επιβάλλεται εκτός κάθε λογικής και στο Φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα του Ασύλου Ανιάτων».

«Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στο Άσυλο Ανιάτων 1,7 εκατομμύρια ευρώ από νοσήλια των ασφαλισμένων του. Δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ από τα οφειλόμενα από τον Νοέμβριο του 2012, μέχρι και σήμερα», τονίζεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.

Η διοίκηση του Ασύλου Ανιάτων, μαζί με τους ασθενείς, τους συγγενείς ασθενών και τους εργαζόμενους, ξεκινούν παραστάσεις διαμαρτυρίας, με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας την Τρίτη 16 Ιουλίου, στις 10 π.μ., και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, προκειμένου να αποτρέψουν, έστω και την ύστατη ώρα, το κλείσιμο του Ασύλου Ανιάτων.

Για την άμεση απορρόφηση των καθηγητών τεχνικών λυκείων που ανήκουν σε ειδικότητες του ευρύτερου τομέα της υγείας και οι οποίοι σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο βγαίνουν σε διαθεσιμότητα δεσμεύθηκε νωρίτερα στη Βουλή ενώπιον της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα, κατά πλειοψηφία και επί των άρθρων του εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων. Υπενθυμίζεται ότι αύριο εισέρχεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της Τετάρτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα