Σε απεργιακό κλοιό

Τη μετατροπή της προγραμματισμένης για τις 19 Οκτωβρίου γενικής απεργίας σε 48ωρη προτείνει στη ΓΣΕΕ το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, μετά από απόφαση που έλαβαν οι εκπρόσωποι των εκπροσώπων της Ένωσης. Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη τελούν και σήμερα διάφορα δημόσια κτίρια, με τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται έντονα για τις περικοπές στους μισθούς και την εργασιακή εφεδρεία.
48ωρη απεργία από αύριο σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οιεργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 τοπρωί της Πέμπτης και ακολούθως πορεία προς τη Βουλή.

Στο απεργιακό μέτωπο, 48ωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού ως εκ τούτου κλειστές είναι οι Υπηρεσίες, τα κρατικά Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι. Ανοιχτό για το κοινό είναι το Μουσείο της Ακρόπολης.

Νέα 24ωρη απεργία σήμερα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι για αύριο και μεθαύριο έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας 8 με 11 το πρωί και 3 με έξι το απόγευμα. Εξαιτίας της κινητοποίησης δεν πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, και συνηγόρων καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Με προσωπικό ασφαλείας αύριο 11 το πρωί με 3μμ τα Δημόσια Νοσοκομεία, λόγω της πεντάωρης στάσης εργασίας των εργαζομένων, ενώ υπό κατάληψη παραμένει το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους. Η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. έχει ανακοινώσει συγκέντρωση στις 11.30 πμ στο υπουργείο Υγείας και ακολούθως πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Ακόμη, σε δίωρη παναττική στάση εργασίας προχωρούν αύριο από τις 9 το πρωί οι δικαστικοί υπάλληλοι, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, ενώ έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις, μετά τις καταλήψεις στα σχολεία, που σταδιακά μειώνονται, προσανατολίζονται όμως και οι εκπαιδευτικοί. Η ΔΟΕ ανακοίνωσε την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας στις 19 και 20 Οκτωβρίου. Έκαναν επίσης γνωστό ότι αν το πολυνομοσχέδιο ψηφιστεί στις 21 του μηνός θα απεργήσουν και αυτή τη μέρα και πρότειναν στους τοπικούς συλλόγους πενθήμερες επαναλαμβανόμενες από τις 23 Οκτωβρίου   

Από αύριο έως και τις 19 Οκτωβρίου απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι.

Οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ έχουν προγραμματίσει δύο κυλιόμενες 48ωρες απεργίες από τις 17 έως και τις 20 Οκτωβρίου, ενώ οι τελωνειακοί θα προχωρήσουν σε τρεις κυλιόμενες 48ωρες απεργίες από τις 18 έως και τις 23 του μήνα.

Έως και τις 19 Οκτωβρίου συνεχίζεται ο αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Φυλής, από την ΠΟΕ ΟΤΑ.

Με 24ωρη απεργία την προσεχή Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, θα συμμετάσχει η ΟΜΕ-ΟΤΕ στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στη γενικότερη οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, ενώ η ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας) εξήγγειλε τρεις 24ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας. Αντιδρούν στο πολυ
Keywords
Τυχαία Θέματα