Σε ισχύ η επιστράτευση

Στο «κόκκινο» η κόντρα της κυβέρνησης με τους εκπαιδευτικούς. Με την επιστράτευση των καθηγητών να είναι σε ισχύ, απεργιακή συμπόρευση με την ΟΛΜΕ, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, σε έκτακτη συνεδρίαση του. Την ίδια ώρα, η ΟΛΜΕ ζήτησε από την ΑΔΕΔΥ

την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών. Προχωρώντας ακόμη ένα βήμα, οι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστές ζήτησαν κοινή συνεδρίαση των εκτελεστικών επιτροπών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, επαναφέροντας το αίτημα για γενική απεργία την Παρασκευή.

Ωστόσο, πηγές της ΓΣΕΕ επισημαίνουν ότι προ ημερών συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή η οποία αποφάσισε, σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ, στάση εργασίας για αύριο από τις 12 το μεσημέρι, και συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Έως αυτή την ώρα, συνεδριάζουν οι πρόεδροι των τοπικών ΕΛΜΕ και όπως όλα δείχνουν θα υπερψηφίσουν την εισήγηση της Ομοσπονδίας για απεργία τις πρώτες 6 ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, αναφέρει ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του Συντάγματος για την επιστράτευση.

Συνάντηση ΠΑΣΟΚ - ΟΛΜΕ

Εν τω μεταξύ, το πάγωμα του Προεδρικού Διατάγματος, την έναρξη του διαλόγου και την άρση της πολιτικής επιστράτευσης, ζήτησε κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Νίκο Παπαχρήστο.

Ο κ. Παπαχρήστος διευκρίνισε ότι εφόσον δεν υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα, η ΟΛΜΕ είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω, ενώ υποστήριξε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεσμεύθηκαν να μεταφέρουν τα αιτήματά τους, στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων ζητά το ΠΑΣΟΚ

Να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, ζητά το ΠΑΣΟΚ από τους εκπαιδευτικούς, ενώ παράλληλα ζητά από την κυβέρνηση και ειδικά τον υπουργό Παιδείας να προχωρήσει, το ταχύτερο, σε ανοιχτό διάλογο με την ΟΛΜΕ, επανεξετάζοντας τις διατάξεις και το περιεχόμενο του Προεδρικού Διατάγματος για τις μεταθέσεις που προωθεί το υπουργείο.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση της η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας επισημαίνει σε ανακοίνωση της ότι «με την ομαλή λήξη των πανελλαδικών και προαγωγικών εξετάσεων και τη βαθμολόγηση των γραπτών θα πρέπει να αρθεί και το μέτρο της επιστράτευσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα