Σε καραντίνα οι «επικίνδυνοι»

Την απομόνωση των αλλοδαπών που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και την παραπομπή τους στις κατάλληλες υγειονομικές δομές, προωθεί τροπολογία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τους παράνομους μετανάστες, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Στην τροπολογία δεν γίνεται καμία αναφορά σε στρατόπεδα και συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, αλλά προβλέπεται έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και των χώρων κράτησης που θα συσταθούν σε κάθε διοικητική περιφέρεια της χώρας καθώς
και ο τόπος εγκατάστασής τους.  

Στήριξη αλλά και παρατηρήσεις άκουσε από την Κομισιόν στο θέμα των παράνομων μεταναστών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στη συνάντησή του με την αρμόδια επίτροπο, Σεσίλια Μάλμστρομ. Εξέφρασε τη βούληση της Επιτροπής να εξετάσει όλες τις δυνατότητες στήριξης της Ελλάδας, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και τα διεθνή πρότυπα.

Ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει αποτελεσματικότερη χρήση των κοινοτικών πόρων που προορίζονται για την παράνομη μετανάστευση.

Την ίδια ώρα με 200 νέους αστυνομικούς θα ενισχυθούν οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ. ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπ Προστασίας του Πολίτη.Οι αστυνομικοί θα ενταχθούν στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας, κυρίως στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας.

Έκκληση προς περιφέρειες και δήμους απηύθυνε ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη Λευτέρης Οικονόμου προκειμένου να βρεθούν οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τους παράνομους μετανάστες μιλώντας σε ημερίδα του ΕΒΕΑ.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης προανήγγειλε νομοθετικό πλαίσιο για τα εγκαταλελειμμένα σπίτια και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης. 
Keywords
Τυχαία Θέματα