Σε καρδιολογική επέμβαση υπεβλήθη ο Κολτ

Ο 82χρονος πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ υποβλήθηκε σε επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη και βαλβίδας καρδιάς το Φεβρουάριο, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του "πατέρα" της επανένωσης της Γερμανίας στο Γερμανικό Πρακτορείο.

"Ο Χέλμουτ Κολ έχει αποσυρθεί τελείως (από τη δημόσια ζωή). Ήταν πολύ άσχημα λόγω καρδιολογικού προβλήματος", δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο η Μάριον Σέλερ, υπεύθυνη του γραφείου του Κολ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του περιοδικού "Νόιε Ποστ".

Ωστόσο ο Κολ ανέρρωσε πολύ καλά από αυτήν την σοβαρή επέμβαση, σημείωσε η ίδια και πρόσθεσε ότι τώρα εργάζεται

στη συγγραφή δύο βιβλίων και είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για τον εορτασμό προσεχώς της 30ής επετείου από την άνοδό του στην καγκελαρία.

Ο Κολ, στον οποίο η νυν καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ οφείλει την πολιτική της άνοδο, έγινε καγκελάριος την 1η Οκτωβρίου του 1982 και κυβέρνησε τη Γερμανία ως το 1998. Εκτός από το ρεκόρ αυτό μακροβιότητας στην εξουσία, ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες της ενωμένης Ευρώπης και της επανένωσης της Γερμανίας στις 3 Οκτωβρίου του 1990.

Ο Κολ εγκατέλειψε ολοκληρωτικά την πολιτική σκηνή το 2002 μετά την υπόθεση των "μαύρων ταμείων" του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματός του.

Οι δημόσιες εμφανίσεις του πρώην καγκελάριου είναι πλέον σπάνιες. Ωστόσο αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο εκδήλωσης για την επέτειο από την άνοδό του στην εξουσία, η οποία θα διεξαχθεί στις 27 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο. Σε αυτήν θα παραστούν κυρίως η Μέρκελ και ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ.

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα