Σε μηνιαίες δόσεις η περικοπή

Σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις θα γίνει η προβλεπόμενη από το πρόσφατο μνημόνιο, μείωση στις σύνταξης Ιανουαρίου, που είχε καταβληθεί χωρίς περικοπές όπως ανακοίνωσε ο υπ. Εργασίας, Γ. Βρούτσης, μετά από ευρεία σύσκεψη που είχε με τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων και στελέχη της ηλεκτρονικής διεύθυνσης κοινωνικής ασφάλισης.

«Η χώρα σήμερα γνωρίζει για πρώτη φορά πόσους συνταξιούχους έχει και πόσες συντάξεις δίνει». Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης,

μετά το τέλος της σύσκεψης που είχε σήμερα στο Υπουργείο, με τους διοικητές όλων των ασφαλιστικών ταμείων που εποπτεύονται από το Υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα γνωστοποιήθηκε ότι η σύνταξη Φεβρουαρίου θα καταβληθεί στις 31 Ιανουαρίου, με εξαίρεση τον ΟΓΑ και τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, οπότε η καταβολή αναμένεται την 1η Φεβρουαρίου.

Η περικοπή κυμαίνεται από 5 έως και 20% ανάλογα με το ύψος της σύνταξης, και εφόσον το άθροισμα κύριας και επικουρικής ξεπερνά τα 1000 Ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα