Σε θέση μάχης τα συνδικάτα

Πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων, θα πραγματοποιήσουν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 6.00 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος.

Την Πέμπτη τα συνδικάτα θα προβούν σε διάβημα και παράσταση διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εργασίας. Παράλληλα, η ΓΣΕΕ απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση,

με την οποία ζητά συνάντηση άμεσα και πριν από οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με τα υπό προώθηση μέτρα, τα οποία η Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει «άδικα, άνισα και αναποτελεσματικά».

Με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων απειλούν οι εργαζόμενοι των μέσων σταθερής τροχιάς. Σε σύσκεψη, τα προεδρεία των Σωματείων των εργαζόμενων σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, συμφώνησαν ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποτελούν μονόδρομο «για να ανατραπούν οι πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση τον ελληνικό λαό».

Με μηχανοκίνητες πορείες στις πρωτεύουσες όλων των νομών,  συνεχίζουν αύριο τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ζητώντας να πάψει η ΚΕΔΕ να είναι θεατής στην αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών και θεσμικών προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Να εξετάσουν τη συνταγματικότητα των οριζόντιων φορολογικών μέτρων, καλεί ο Παναγιώτης Πικραμμένος τους συναδέλφους του στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Από τον Βόλο ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανέφερε πως δεν είναι επιτρεπτό η οικονομική επιβάρυνση από τα φορολογικά μέτρα να κατανέμεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, ενώ την ίδια στιγμή να ευνοούνται άλλες κατηγορίες ασυνεπών πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα