Σερβία: Ο Φρατίνι σύμβουλος της κυβέρνησης

Ο Φράνκο Φρατίνι, πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας μεταβαίνει στο Βελιγράδι στις 21 Οκτωβρίου για να αναλάβει επίσημα καθήκοντα συμβούλου της σερβικής κυβέρνησης.

Μετά από πρόσκληση του αντιπροέδρου της σερβικής κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο κ. Φρατίνι αποδέχθηκε να βοηθήσει τη Σερβία στην πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Βέτσερνιε Νόβοστι" του Βελιγραδίου.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας θα παρέχει,
χωρίς αμοιβή, συμβουλές στη σερβική κυβέρνηση, μέσω των προσωπικών επαφών με τον κ. Βούτσιτς.

Ο Ιταλός πολιτικός επιβεβαίωσε την είδηση μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Η προσωπική μου, ατομική συμβουλή αφιλοκερδώς προς τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Σερβίας είναι: πρώτα μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο κ. Φρατίνι στο μήνυμά του.

Από τη σερβική κυβέρνηση ανακοινώθηκε, σήμερα, ότι ο Φράνκο Φρατίνι, χάρη στην εξαίρετη πολυετή εμπειρία του σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς και την αξιοπιστία του στη διεθνή κοινότητα, θα βοηθήσει τη χώρα στην πορεία προς την ΕΕ και κυρίως στα διαπραγματευτικά κεφάλαια 23 και 24 που αφορούν στο δικαστικό σύστημα και τα θεμελιώδη δικαιώματα, καθώς και στην ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια.

«Ο κ. Φρατίνι αποδέχθηκε την πρόσκληση της κυβέρνησης της Σερβίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης.

Ο Φράνκο Φρατίνι τώρα είναι επικεφαλής της επιφανούς Ιταλικής Κοινωνίας για τη Διεθνή Οργάνωση (SIOI), που ασχολείται με τις διεθνείς σχέσεις.

Θεωρείται ένας από τους Ευρωπαίους πολιτικούς με τη μεγαλύτερη επιρροή και αναφέρεται συχνά ως υποψήφιος διάδοχος του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, σημειώνεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας του Βελιγραδίου.

Μετά τον Ντομινίκ Στρος Καν, πρώην ισχυρό άνδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τον πρώην καγκελάριο της Αυστρίας, Άλφρεντ Γκουζενμπάουερ η κυβέρνηση της Σερβίας ενισχύεται με έναν ακόμη εκπρόσωποι της διεθνούς διπλωματίας, προστίθεται στο δημοσίευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα