Σεβίλλη στο... 94΄

H Σεβίλλη πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Europa league. Ο τρόπος που το έκανε όμως, μέσα στο σπίτι της Βαλένθια θα μπορούσε εύκολα να δώσει ιδέα για... ποδοσφαιρικό Θρίλερ. Με γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων!
Ανεπανάληπτο παιχνίδι έγινε στο «Μεστάγια». Εκεί όπου η Βαλένθια κατάφερε να κάνει την ανατροπή από το 0-2 του πρώτου αγώνα και μέχρι το 94' κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της. Ωστόσο, η κεφαλιά του Εμπιά

στο 94' «ξέρανε» τις «νυχτερίδες» και έστειλε στον τελικό του «Juventus Stadium» στις 14 Μαΐου τη Σεβίλλη με συνολικό σκορ 3-3, χάρη στο εκτός έδρας γκολ. Εκεί, θα διεκδικήσει το τρίτο Europa League της ιστορίας της μετά το 2005-2006 (4-0 την Μίντλεσμπρο στην Ολλανδία) και το 2006-2007 (3-1 στα πέναλτι, 2-2 κ.δ. την Εσπανιόλ στη Γκασκώβη).


Η Βαλένθια μπήκε αποφασισμένη στο παιχνίδι και κατάφερε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. 1-0 με τον Φεγκουλί στο 14', 2-0 με κεφαλιά του Ζόνας στο 26', αλλά το γκολ χρεώθηκε αυτογκόλ στον Μπέτο, μιας και η μπαλιά μετά το οριζόντιο δοκάρι βρήκε στην πλάτη του.

Πάντως, Η Βαλένθια απώλεσε κι άλλες ευκαιρίες, όπως με τον Ζόνας στο 2', με τον Φεγκουλί στο 19', με το σουτ του Πιάτι στο 49', ενώ το 3-0 ήρθε στο 69' με τον Ματιέ.Μέχρι το φινάλε δεν είδαμε κάτι αξιόλογο, η Σεβίλλη προσπάθησε να αντιδράσει και έφτασε στο πολυπόθητο (μόνο για εκείνη, μιας και στις καθυστερήσεις είχαμε έτοιμο το κείμενο πρόκρισης της Βαλένθια!) γκολ στο 94' με την κεφαλιά του Εμπιά. Γκολ που έφερε το 3-1 και η λήξη του αγώνα έστειλε τη Σεβίλλη στον τελικό με συνολικό σκορ 3-3, χάρη σε αυτό το εκτός έδρας τέρμα του Γάλλου μέσου.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Περέιρα, Ρικάρντο Κόστα, Ματιέ, Μπερνάτ, Κεϊτά, Παρέχο (78' Φουέγο), Βάργκας, Πιάτι (61' Καρτάμπια), Φεγκουλί, Ζόνας (85' Μπαραγκάν).

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπέτο, Παρέχα, Φάτσιο, Καρίσο, Ναβάρο (71' Μορένο), Κόκε, Εμπιά, Ράκιτιτς, Βιτόλο, Ρέγες (79' Μαρίν), Μπακά (66' Γκαμέιρο).

Keywords
Τυχαία Θέματα