Σφοδρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Σοβαρά προβλήματα προκαλεί το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά το χιονιά και τους θυελλώδεις ανέμους. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί 37 οικισμοί του νομού Γρεβενών, ενώ σε πολλά σημεία κυρίως του επαρχιακού δικτύου της χώρας οι μετακινήσεις διεξάγονται μετ' εμποδίων. Τα ξημερώματα, αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν επί ώρες στο Καρπενήσι, στο δρόμο προς το τοπικό χιονοδρομικό κέντρο.

Τα χιόνια έφτασαν και στην Αττική. Με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω, ενώ κλειστά θα παραμείνουν
σήμερα τα σχολεία σε Παλαιά και Νέα Πεντέλη. Αύριο δεν αποκλείεται να πέσουν νιφάδες ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Η κακοκαιρία θα διατηρηθεί και σήμερα με χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Για την προστασία των αστέγων ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει την αίθουσα Δ12 της Τεχνόπολης εδώ στο Γκάζι.

Προβλήματα και στις συγκοινωνίες έχει προκαλέσει η κακοκαιρία. Κομμένη στα δύο παραμένει η σιδηροδρομική γραμμή ΑθηνώνΘεσσαλονίκης, λόγω κατολίσθησης κοντά στο σταθμό του Ασωπού. Η αποκατάστασή της αναμένεται τις επόμενες ώρες. Στα λιμάνια, σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο. Ύστερα από πέντε ώρες ταλαιπωρίας για τους επιβάτες, κατάφερε να δέσει στις 02.20 τα ξημερώματα το πλοίο Πανόραμα στο λιμάνι του Μαρμαρίου Ευβοίας.
Με ασφάλεια έδεσε τελικά στο λιμάνι της Ραφήνας και το πλοίο Superferry II με 1.300 επιβάτες, που είχε αποπλεύσει από την Ανδρο. Το πλοίο δεν μπορούσε να προσεγγίσει το λιμάνι, καθώς στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι έντασης 9 μποφόρ.

Οι θυελλώδεις άνεμοι προκαλούν όμως και πρόσθετα προβλήματα. 145 κλήσεις έχει δεχθεί ως τώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αττική για κοπή δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων από το οδόστρωμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα