Σημαντική πρόοδο «είδε» η τρόικα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Όπως δήλωσε ο κ. Τόμσεν, «όλα πήγαν καλά, κάναμε σημαντική πρόοδο.» Σύμφωνα με τους επικεφλής της τρόικας, θα επιστέψουν στην Αθήνα το πιθανότερο το Σεπτέμβριο και εν συνεχεία θα ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του μνημονίου. Σημειώνεται πως χθες το βράδυ η τρόικα παρέδωσε στην

ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών κείμενο με τα κοινά αποδεκτά μέτρα. Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος που συμμετέχει στη σημερινή συνάντηση (τελική συνάντηση πριν τις διακοπές) προηγήθηκαν συνεχείς συσκέψεις οι οποίες ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ στις 11 με την παράδοση του κειμένου.

Το ίδιο στέλεχος έκανε λόγο καλή χημεία στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών. «Συμφωνούμε σε πολλά,» είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει συμφωνία σε ένα μεγάλο μέρος των 11,5 δισ. ευρώ το οποίο ωστόσο αρνήθηκε να ποσοτικοποιήσει. Αναφερθείς στα μέτρα που πρότειναν τα υπουργεία είπε ότι «όλοι συνεισέφεραν λιγότερο ή περισσότερο». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάποια υπουργεία, όπως το Παιδείας και το Υγείας, η διαπραγμάτευση φέρεται να έχει ολοκληρωθεί χωρίς αντιρρήσεις.

Η τρόικα πιθανότατα αναχωρεί σήμερα για να επιστρέψει στο τέλος του μήνα για να ολοκληρωθεί το πακέτο.

Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν πέραν του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ο πρόεδρος του ΣΟΕ Π. Τσακλόγλου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργος.

Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα