Σήμερα οι λίστες

Σήμερα παραδίδουν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις λίστες με το πλεονάζον προσωπικό, ενώ αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν τα κριτήρια βάσει των οποίων τίθενται σε καθεστώς κινητικότητας χιλιάδες υπάλληλοι.
Τίτλοι σπουδών και σκληρό ΑΣΕΠ είναι τα βασικά κριτήρια για παραμονή στο δημόσιο. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ενώ ξεκίνησαν οι μετατάξεις

4.933 καθηγητών, από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, άλλοι 2.000 εκπαιδευτικοί θα βρεθούν με τη βαλίτσα στο χέρι αφού μπαίνουν στο πρόγραμμα κινητικότητας. Με βάση το δημοσίευμα, προορίζονται για να καλύψουν διοικητικές θέσεις του υπουργείου Παιδείας, κάτι που μπορεί να σημάνει και αναγκαστική μετακόμιση σε άλλη πόλη.

Πρώτοι υποψήφιοι, ως πλεονάζον προσωπικό, είναι οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής, ξένων γλωσσών και καλλιτεχνικών.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών για έξοοδο από το δημόσιο, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προωθεί την επιτάχυνση της εξέτασης πειθαρχικών υποθέσεων. Ήδη, οι διαδικασίες απολύσεων υπαλλήλων για πειθαρχικούς και ποινικούς λόγους έχουν επιταχυνθεί και τον τελευταίο μήνα για τέτοιους λόγους έχουν απολυθεί 104 υπάλληλοι.

Για «φθινόπωρο της ανατροπής, μετά τη βαρβαρότητα του τελευταίου μνημονιακού θέρους», κάνει λόγο σε γραπτή του ανακοίνωση, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, Αλέξης Μητρόπουλος. Υπογραμμίζει, τέλος, ότι «ο νέος κύκλος της εργασιακής βαρβαρότητας έχει ήδη αρχίσει με την κατάργηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, που θα εκτινάξει την ανεργία σε ποσοστό πάνω από 30%».

Keywords
Τυχαία Θέματα