«Σιωπηλός δολοφόνος» ο καρκίνος στις ωοθήκες

Το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας που εύθυνεται για το θάνατο 140.000 γυναικών κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, κατέχει ο καρκίνος των ωοθηκών.
Σύμφωνα με τους ειδικούς , έχει το χαμηλότερο ποσοστό επιβίωσης από όλους τους γυναικολογικούς καρκίνους καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις η διάγνωση γίνεται σε προχωρημένο στάδιο.


Επιπλέον, περίπου 220.000 γυναίκες διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο παγκοσμίως με τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου, που προσβάλλει κυρίως γυναίκες 50-55 ετών.

Μόλις το 45% των ασθενών έχει πιθανότητες να επιζήσει για 5 έτη, συγκριτικά με το 90% των γυναικών με καρκίνο

του μαστού και γι' αυτό το λόγο η νόσος χαρακτηρίζεται και ως «σιωπηλός δολοφόνος», δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 984 και την Έλενα Μπρέγιαννη, ο Γεράσιμος Αραβαντινός Παθολόγος-Ογκολόγος, Διευθυντής της Β΄ Παθολογικής-Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου "Άγιοι Ανάργυροι".

Σύμφωνα με τον κ.Αραβαντινό, ο καρκίνος των ωοθηκών δεν προλαμβάνεται. Ωστόσο, η σωστή αντιμετώπιση από τους ειδικούς γιατρούς, που είναι ο χειρουργός ογκολόγος και ο ογκολόγος παθολόγος, μπορεί να προσφέρει πολύ καλά αποτελέσματα στην ασθενή για την περαιτέρω πορεία της.

Keywords
Αναζητήσεις
karkino stis oothikes
Τυχαία Θέματα