Σκιές σε πρόσωπα και θεσμούς

Εξελίξεις στο πολιτικό σύστημα με φόντο και την ψήφιση των νέων  μέτρων λιτότητας προκαλούν η υπόθεση των καταγγελιών «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο πρόεδρος της Βουλής, καθώς και η λίστα με τα ονόματα 36 πολιτικών που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, για παράνομο πλουτισμό και δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο. Η κυβέρνηση δια στόματος, Σ. Κεδίκογλου, ζήτησε από την Δικαιοσύνη να κινηθεί τάχιστα για να αποφανθεί ποια πρόσωπα έχουν πλουτίσει παράνομα.
Παράλληλα, για το θέμα της διαρροής της λίστας παρενέβη ο εισαγγελέας, Γρ. Πεπόνης.
«Η κυβέρνηση περιμένει από τη Δικαιοσύνη την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε γραπτή δήλωση του για τη διαρροή εγγράφου του ΣΔΟΕ. Η Δικαιοσύνη -υπογραμμίζει ο κ. Κεδίκογλου -πρέπει τάχιστα να αποφανθεί ποια πολιτικά πρόσωπα θα παραπεμφθούν για παράνομο πλουτισμό αλλά και ποια είναι θύματα κακόβουλων καταγγελιών . Τέλος, επισημαίνει ότι «η Δικαιοσύνη πρέπει επίσης να καταλήξει -όπως άλλωστε επιτάσσει η παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα -στο ποιοι και από που έκαναν την παράνομη διαρροή εγγράφων».

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, προκάλεσε η δημοσιοποίηση σε ηλεκτρονικό Μέσο Ενημέρωσης λίστας με τα ονόματα πολιτικών που φέρονται να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, μετά από εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε.

Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με διπλή κατεύθυνση. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι υπαίτιοι υπάλληλοι της διαρροής του επίμαχου καταλόγου, οι οποίοι κοινοποίησαν υπηρεσιακό έγγραφο που αφορά εν εξελίξει δικαστική έρευνα, αλλά και να αποδοθούν, εφόσον προκύπτουν, ευθύνες για τη δημοσιοποίηση των 36 ονομάτων κατά παράβαση του απορρήτου.

Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα πρωτοδικών Κατ. Αντωνίου.

Σε οτι αφορά την υπόθεση «ξεπλύματος μαύρου χρήματος», ο Ευ. Μεϊμαράκης, έδωσε ήδη στην δημοσιότητα όλα τα πόθεν έσχες από το 1989, οπότε και άρχισε να ασχολείται με την πολιτική.
Πάντως ο πρόεδρος της Βουλής αν και έχει δηλώσει ότι απέχει από τα καθήκοντα του έως ότου διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, δέχεται πυρά από συνάδελφους του. Ήδη, από το ΠΑΣΟΚ, ο Μ. Μπόλαρης έχει ζητήσει την παραίτηση του από το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, ενώ το ίδιο ζήτησε και άπω την ΔΗΜΑΡ, ο Θ. Μαργαρίτης μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84.
Keywords
Τυχαία Θέματα