Σκληρή αντιπαράθεση για τη λίστα Λαγκάρντ

Εβδομάδα εξελίξεων για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καθώς την προσεχή Τετάρτη, αναμένεται να καταθέσουν απολογητικό υπόμνημα στους οικονομικούς εισαγγελείς οι τρεις συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου,τα αρχεία των οποίων παραγράφηκαν από την αρχική λίστα.Η υπόθεση έχει φουντώσει την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, με την αξιωματική αντιπολίτευση, να ζητά και την διερεύνηση του ρόλου του Ευάγγελου Βενιζέλου,
με ανάλογη πρόταση που αναμένεται να καταθέσει αύριο στη Βουλή."Δεν αλλοίωσα τη λίστα Λαγκάρντ ούτε είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιος το έκανε" δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης. Σύμφωνα με το tovima.gr o κ. Διώτης τόνισε ότι δεν έχει κανένα λόγο να σχολιάσει τις εξελίξεις στην υπόθεση καθώς η θέση του είναι λεπτή, ενώ επιβεβαίωσε ότι έχει κληθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς για να καταθέσει.

Αυτή ήταν η θέση και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Βασίλη Πάικο, τόνισε ότι πρέπει να διερευνηθεί και ο ρόλος του κυρίου Βενιζέλου, καθώς ήταν το ένα από τα δύο πολιτικά πρόσωπα που χειρίστηκαν την υπόθεση της λίστας.

Εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας επίσης στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τους Φρόσω Ζαγορίτου και Γιάννη Θεοδόση, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο- σε περίπτωση που προκύψουν στοιχεία, να διερευνηθεί ο ρόλος και άλλων πολιτικών προσώπων, όπως του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, στην αντεπίθεση περνά ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος φέρεται να δήλωσε σε στενό κύκλο συνομιλητών του, ότι ξέρει ποιος έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας, δείχνοντας σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, προς την κατεύθυνση του κ. Διώτη ή του κ. Βενιζέλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα