Σκληρή απάντηση Σαμαρά στον Τσίπρα

Σκληρή απάντηση πριν από λίγο από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν μου ζητάει να πάρω πίσω την υπογραφή μου στην επιστολή που έστειλα στην Ευρώπη, με την οποία ευθέως ζητούσα τροποποιήσεις στην πολιτική του Μνημονίου, μου ζητάει να βάλω την υπογραφή μου στη διάλυση της Ελλάδας
και αυτό δεν πρόκειται να το κάνω», δήλωσε ο κ. Σαμαράς εκφράζοντας την ελπίδα μέχρι αύριο που θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, να έχει συνέλθει. Τέλος, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει απλά να συγκροτήσει αριστερό, αντι-ευρωπαικό μέτωπο, να ξέρει όμως -πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς -ότι απέναντι του τότε θα βρει το ευρωπαϊκό κεντροδεξιό μέτωπο και δεν θα περάσουν τα σχέδια του.

Το προγραμματισμένο ραντεβού του κ. Τσίπρα με τον κ. Σαμαρά είναι για αύριο στις 7 το απόγευμα . Μια ώρα νωρίτερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο . Στις 5 με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζει τις επαφές του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της 2ης διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του με τους Οικολόγους Πράσινους και για αυτή την ώρα είναι το προγραμματισμένο ραντεβού με την επικεφαλής της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη.

Προηγήθηκε συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του σε μία κυβέρνηση Αριστεράς με ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση. Αρνητική στη προσέγγιση Τσίπρα εμφανίσθηκε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Keywords
Τυχαία Θέματα