Σκληρή γλώσσα για την τρόικα

Βολές κατά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ εξαπολύει ο επικεφαλής της «σκιώδους» τρόικας, που επισκέφθηκε την Αθήνα.

Ο Ρόμπερτ Γκέμπελς, πρώην υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου και ευρωβουλευτής της Σοσιαλιστικής Ομάδας, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της «σκιώδους» τρόικας, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

«Η

εντύπωσή μου είναι ότι, πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα φαίνεται ότι έχουν χάσει την ελπίδα τους. Δεν έχουν ψευδαισθήσεις πλέον κι αυτό είναι ανησυχητικό. Όλοι ξέρουν ότι, η ελληνική οικονομία είναι σε κακή κατάσταση με ύφεση εδώ και πέντε χρόνια κι αν θέλεις να εξελιχθείς από αυτήν την κατάσταση, χρειάζεσαι εξωτερική βοήθεια, αλλά και εκ των έσω θέληση», δηλώνει.

Αναφερόμενος στην κλήτευση που έχουν δεχθεί οι εκπρόσωποι της τρόικας για να καταθέσουν στις 27 Μαρτίου ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Γκέμπελς λέει ότι, «οι τρεις αυτοί κύριοι θα αντιμετωπίσουν τις ερωτήσεις. Αυτό ήταν κάτι που έλειπε μέχρι τώρα. Υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, στο Κοινοβούλιο της Ελλάδας, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο εξ ονόματος ποίου ομιλούν. Φυσικά αντιπροσωπεύουν την ΕΕ, το ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αλλά δεν είναι εκλεγμένοι. Είναι υψηλόβαθμοι δημόσιοι αξιωματούχοι. Και μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι, εφαρμόζουν μόνο τις συνηθισμένες φιλελεύθερες συνταγές του ΔΝΤ».

Αντιμετωπίζοντας με μια κριτική ματιά την αποστολή της τρόικας και σε άλλες χώρες ο κ. Γκέμπελς λέει ότι, στόχος της είναι «η εσωτερική υποτίμηση και η μείωση μισθών. Δεν αντιμετωπίζουν την κρίση και τις άλλες παραμέτρους της οικονομίας. Έτσι, οι μόνοι που υποφέρουν είναι εκείνοι, οι οποίοι το μόνο που διαθέτουν είναι η δύναμη της εργασίας τους. Και αυτό, είναι απαράδεκτο για εμάς τους Σοσιαλιστές».

Ο επικεφαλής της «σκιώδους» τρόικας, αναφερόμενος στην αποστολή τους δηλώνει:«δεν έχουμε τη φιλοδοξία ότι ήρθαμε στην Ελλάδα με κάποια μαγική λύση. Αρχικά ήρθαμε για να δούμε και να ακούσουμε και να μάθουμε».

Τέλος, για τον ίδιο ένα μεγάλο ερώτημα είναι το έλλειμμα Δημοκρατίας, ως αποτέλεσμα της επιβολής σκληρών μέτρων και δηλώνει «γι αυτό κι εμείς, ως εκλεγμένοι απ' ευθείας από τους λαούς, θέλουμε να τους φέρουμε ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην αυριανή εκπομπή «Μια Ημέρα στην Αθήνα» με τον Γιώργο Αποστολίδη, 06.00 με 07.00.

Keywords
Τυχαία Θέματα