Σταδιακή υποχώρηση

Στον «ύπνο» πιάστηκε ο κρατικός μηχανισμός, καθώς η ΕΜΥ δεν εξέδωσε έκτακτο δελτίο των πρωτοφανών σε διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν από τα ξημερώματα το Λεκανοπέδιο. Στην καταστροφή του περιβάλλοντος απέδωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84, τα έντονα φαινόμενα, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Μιχάλης Πετράκης. Πολλοί δρόμοι έχουν καλυφθεί με λάσπη μετά τη σταδιακή υποχώρηση των υδάτων, υπόγεια σπιτιών και καταστήματα υπέστησαν ζημιές,

ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που δέχθηκε περισσότερες από 800 κλήσεις, δίνει ακόμα μάχη για την άντληση υδάτων και την περισυλλογή πεσμένων δέντρων και στύλων.

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε δεκάδες οδηγούς σε Άγιο Στέφανο, Σταμάτα, Μαραθώνα, Καμίνια και Γέρακα.

Κλειστές είναι η έξοδος της παραλιακής από Πειραιά προς Συγγρού, με εκτροπή της κυκλοφορίας στον παλιό Ιππόδρομο και η Ποσειδώνος στο ύψος της Βούλας προς Γλυφάδα.

Συνεχίζονται τα προβλήματα και στα μέσα μεταφοράς. Κλειστό παραμένει το τμήμα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από Θησείο μέχρι Μοναστηράκι και ο σταθμός του Μετρό στο Μέγαρο Μουσικής, λόγω πλημμύρας, ενώ το τραμ είναι εκτός λειτουργίας κομμάτι της Παραλιακής.

Έως και δύο ώρες διαρκούν οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση, καθώς από την κακοκαιρία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 6 γραμμές μέσης τάσης. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται μεταξύ άλλων σε Κορυδαλλό, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Καλλιθέα, Κουκάκι, Νέο Κόσμο, αλλά και τα βόρεια προάστια ενώ σε άλλες περιοχές σημειώνεται ολιγόλεπτη πτώση της τάσης του ρεύματος.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Ρεπορτάζ: Χριστιάννα Κούσιου, Παναγιώτης Μαργαρώνης, Νεκτάριος Ανδριόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα