Στείλε βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού

"Στείλε βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού". Με αυτό το σύνθημα το Taxibeat και η METAδραση προσκάλεσαν τους επιβάτες της εφαρμογής στην Αθήνα να προσφέρουν βοήθεια στους πρόσφυγες.

Από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα οι χρήστες της εφαρμογής μπορούσαν από κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό android ή i-phone να χρησιμοποιούν την εφαρμογή, πατώντας το κουμπί με το ειδικό σήμα που βρισκόταν πάνω δεξιά στην οθόνη τους και να καλούν έναν οδηγό taxi
για να παραλάβει τα είδη πρώτης ανάγκης που είχαν συγκεντρώσει.

Τα είδη μεταφέρθηκαν δωρεάν σε έναν από τους χώρους της ΜΕΤΑδρασης σε επτά σημεία της Αττικής σε Κερατσίνι, Ελληνικό, Κατεχάκη, Πάρκο Τρίτση, ΟΑΚΑ, Κολωνάκι και στα γραφεία στην οδό Θεσπρωτίας 8, όπου κατηγοριοποιήθηκαν προκειμένου να προσφερθούν σε πρόσφυγες στη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο, τη Λέρο, την Κω και την Ειδομένη. Τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωνε η ΜΕΤΑδραση ήταν:

- Παπούτσια, σαγιονάρες και παντόφλες, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά, σε καλή κατάσταση
- Είδη προσωπικής υγιεινής, όπως αφρόλουτρα, υγρό σαπούνι, σαμπουάν, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σερβιέτες και χαρτί υγείας
- Είδη για μωρά, όπως πάνες, μωρομάντηλα, παιδικά γάλατα και κρέμες σε σκόνη
- Πετσέτες, σεντόνια, fleece κουβέρτες
- Ρούχα ζεστά, άνετα, καθαρά και σε καλή κατάσταση, ανδρικά και εφηβικά (όχι γυναικεία) καθώς και αδιάβροχα
- Συσκευασμένα τρόφιμα, έτοιμα για κατανάλωση, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου (κρουασάν, τσουρέκια, μπισκότα, γάλα εβαπορέ, χυμοί κ.α.)
- Παιχνίδια, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι, μπάλες και ό,τι άλλο μπορεί να δώσει χαρά σε ένα παιδί
- Αναπηρικά αμαξίδια & πατερίτσες
- Μεγάλες σακούλες σκουπιδιών

Το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση των Αθηναίων πολιτών στο συγκεκριμένο κάλεσμα ήταν συγκινητικό. Η taxibeat υπερδιπλασίασε τον αριθμό των taxi που συμμετείχαν στη δράση σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό προκειμένου να καταφέρει να ανταποκριθεί στις κλήσεις των πολιτών που ήθελαν να προσφέρουν. Από αύριο όλα αυτά τα είδη θα αρχίσουν να διανέμονται στους πρόσφυγες.
Keywords
Τυχαία Θέματα