Σθεναρή αντίσταση στη Χομς

Σύροι αντικαθεστωτικοί έχουν καταφέρει να απωθήσουν την έφοδο του στρατού στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της Χομς, ανακοίνωσαν ακτιβιστές και το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός κατάφερε να σταματήσει την επιχείρηση εφόδου στη Μπάμπα Αμρ, αντιστέκεται ακόμη», είπε ο Χάντι Αμπντάλα ένας ακτιβιστής στη Χομς και πρόσθεσε ότι, «δεν έχουν μπει στη συνοικία. Οι μάχες μαίνονται έξω από αυτήν».

Σφοδρές ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στον Ελεύθερο Συριακό

Στρατό των αντικαθεστωτικών και τα κυβερνητικά στρατεύματα συνεχίστηκαν στις παρυφές της συνοικίας Μπάμπα Αμρ στη Χομς, δήλωσαν ακτιβιστές.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η συριακή κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα «καθαρίσει» την περιοχή από τους «τρομοκράτες».

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπράξει περισσότερες σφαγές στη Χομς» προειδοποίησε ο επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντελ Ραχμάνς.

Δεκάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις επιθέσεις του τακτικού στρατού στη Μπάμπα Αμρ από τις 3 Φεβρουαρίου και χιλιάδες παραμένουν παγιδευμένοι εκεί, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ενώ οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί.

Η Χομς, η τρίτη μεγαλύτερη χώρα της Συρίας, έχει γίνει το κέντρο της εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ από τα μέσα Μαρτίου του 2011.

Ο νέος ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία, ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν δήλωσε την Τετάρτη ότι ελπίζει να μεταβεί σύντομα στη Δαμασκό με «σαφές μήνυμα» ότι η σφαγή και η βία πρέπει να σταματήσει.

Παράλληλα, σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ σεΐχης Σαμπάχ Χάλεντ αλ-Σαμπάχ ανακοίνωσε ότι μια σύνοδος με τους ομολόγους του των έξι μοναρχιών του Κόλπου και της Ρωσίας θα διεξαχθεί στο Ριάντ στις 7 Μαρτίου. Ο σεΐχης Σαμπάχ είπε ότι οι μοναρχίες του Κόλπου θα «καλέσουν τη Συρία να λάβει μια θέση που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του συριακού λαού».

Ο υπουργός Εξωτερικών προέβη στη δήλωση αυτή κατά την έκτακτη συνεδρίαση του νέου κοινοβουλίου που πραγματοποιείται με θέμα την κλιμάκωση της καταστολής στη Συρία κατά του κινήματος που ζητεί την αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα