Παρέμβαση στους δανειστές

Υπό το βάρος των απαιτήσεων της τρόικας για λουκέτο στις αμυντικές βιομηχανίες χωρίς αποζημιώσεις, ο πρωθυπουργός προετοιμάζει την άνοδό του στη ΔΕΘ, ενώ αναμένεται να κάνει πολιτική παρέμβαση και να απαντήσει στους δανειστές, οι οποίοι επιμένουν ότι η προτεινόμενη από την κυβέρνηση λύση για τις τρεις βιομηχανίες δεν είναι βιώσιμη. Την πεποίθηση ότι η εκκαθάριση των αμυντικών βιομηχανιών εν λειτουργία, σε βάθος πενταετίας, είναι η λύση

που «αφήνει μεγαλύτερη αξία στο Δημόσιο», έναντι της πρότασης της τρόικα για πτώχευση, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Σε ερώτηση περί του εάν είναι σίγουρος ότι δεν θα καταλήξουμε σε λουκέτο των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ με απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, απάντησε: «Εμείς θα το προσπαθήσουμε γιατί πιστεύουμε ότι τουλάχιστον ορισμένα κομμάτια από τις επιχειρήσεις αυτές έχουν αξία».

Αναμένεται πολιτική παρέμβαση του πρωθυπουργού σε ανώτατο δυνατό επίπεδο, προκειμένου να υπάρξει άμεση απάντηση στην απαίτηση της τρόικας, βασικό επιχείρημα είναι ότι το θέμα άπτεται της εθνικής ασφάλειας της χώρας και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μόνο με οικονομικούς όρους.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναβρασμό. Αύριο στη Θεσσαλονίκη, ΓΣΕΕ και άλλα συνδικάτα έχουν συγκαλέσει σύσκεψη για το θέμα.

Επίθεση στον Υπουργό Οικονομικών, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι εκπροσωπεί μια κυβέρνηση που για να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα κλείνει νοσοκομεία, βάζει «λουκέτο» στη δημόσια τηλεόραση και στην αμυντική βιομηχανία και αφήνει τον ΕΟΠΥΥ να καταρρεύσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα