Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Δ. Αβραμόπουλος

Στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που θα γίνει στις Βρυξέλες, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η Σύνοδος των Υπουργών Άμυνας της Ατλαντικής Συμμαχίας, αναμένεται να λάβει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Συμμαχίας, εν όψει μάλιστα και της Συνόδου Κορυφής του επόμενου έτους. Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ προβληματίζονται, για το ρόλο της Συμμαχίας στη Νέα Διεθνή Πραγματικότητα.

Οι εργασίες της Συνόδου ξεκινούν σήμερα το απόγευμα και θα ολοκληρωθούν, με γεύμα εργασίες αύριο το μεσημέρι στην έδρα του ΝΑΤΟ.

Οι Υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα ασχοληθούν με την πρόοδο στην ανάπτυξη των συμμαχικών δυνατοτήτων, την παρουσία Νατοϊκών Δυνάμεων σε Αφγανιστάν και Κόσσοβο ( ISAF, KFOR), ενώ θα εξετάσουν και νέες προτάσεις πολυεθνικής συνεργασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Smart Defence».

Θα συζητηθούν, η πολιτικο-στρατιωτική κατάσταση στο Αφγανιστάν, τη Λιβύη, τη Συρία και το Κόσσοβο.

Ο Δ. Αβραμόπουλος θα συμμετάσχει και στη συνάντηση του Συμβούλιου ΝΑΤΟ - Ρωσίας σε υπουργικό επίπεδο, με τη συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας της Ρωσίας Sergey Shoygu. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων με ομόλογους του.

Χρήστος Καπούτσης
Keywords
Τυχαία Θέματα