Διαφοροποιήσεις στις δύο λίστες

Στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιω. Τέντε, βρίσκεται το έγγραφο των οικονομικών Εισαγγελέων, για την πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ». Διαφοροποίηση σε τέσσερα πρόσωπα εμφανίζει, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η αυθεντική λίστα από την αρχική. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα τέσσερα αυτά ονόματα συνδέονται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, εκ των οποίων ο ένας περιέχει 1,2 εκατομμύρια δολάρια και ο δεύτερος είναι κλειστός χωρίς να αναφέρεται ποσό.

Οι λογαριασμοί αυτοί συνδέονται με τη σύζυγο συγγενικού προσώπου, που παραπέμπει σε πολιτικό.

Σύμφωνα με εισαγγελικούς

κύκλους,κάποιος «έβαλε χέρι» στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία, ενώ οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη στις 20 Δεκεμβρίου από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Εντός της ημέρας ο φάκελος προωθείται στη Βουλή, ενώ η έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα θα συνεχιστεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Τέντε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα και στη συνέχεια το έγγραφο θα διαβιβαστεί υπηρεσιακά στον πρόεδρο της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» της Βουλής, ως συμπληρωματικό υλικό της δικογραφίας για την διερεύνηση τυχών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

Εν τω μεταξύ, το ΣΔΟΕ θα συνεχίσει τον έλεγχο για πιθανές φορολογικές παραβάσεις όσων περιλαμβάνονται στη λίστα.

«Πολιτικές ευθύνες σε όσους χειρίστηκαν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με πρώτους τον Παπακωνσταντίνου και τον Βενιζέλο, αλλά και σε όσους συγκάλυψαν και προσπάθησαν να κωλυσιεργήσουν» καταλόγισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

«Αξιοποιήσιμη η λίστα», τόνισε στον Α984 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου ο δικηγόρος Δημήτρης Βερβεσός.

Keywords
Τυχαία Θέματα