Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ

Μεταφέροντας μήνυμα στήριξης, έφτασε στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ, για ολιγόωρη επίσκεψη στη χώρα μας. Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να εξάρει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού ωστόσο θα τονίσει την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων. Η κυβέρνηση από την πλευρά της αναμένει από την κα Μέρκελ να αναφερθεί στην υλοποίηση από το Βερολίνο και τους εταίρους της υποχρέωσης να συμβάλουν στην

ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο.

Μνημόνιο Συναντίληψης για τη δημιουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, του «Ινστιτούτου για την Ανάπτυξη», στα πρότυπα της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας θα υπογράψουν ο πρωθυπουργός και η καγκελάριος της Γερμανίας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».

Η κα Μέρκελ που θα μιλήσει μαζί με τον κ. Σαμαρά σε δύο επιχειρηματικά φόρουμ για τις καινοτόμες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αναμένεται να ανακοινώσει το ελληνογερμανικό επενδυτικό ταμείο. Στις 5:30 το απόγευμα η κ. Μέρκελ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και στην συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

«Η επίσκεψη Μέρκελ στην πρωτεύουσα των μνημονίων επαναφέρει στο προσκήνιο το αδιέξοδο που δημιούργησαν όσοι παρέλαβαν την Ευρώπη των λαών και την μετέτρεψαν σε εργαλείο των αγορών» επισημαίνει ο Αλέξης Τσίιπρας σε άρθρο του, υπό τον τίτλο: «Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την Μέρκελ», που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Την ανάγκη αλλαγής των πολιτικών, τονίζει σε δήλωσή του με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, από την Ξάνθη.

«Το ταμείο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι θέμα λίγων εβδομάδων. Θα ξεκινήσει να λειτουργεί από το καλοκαίρι, χορηγώντας χαμηλότοκα δάνεια», τόνισε στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Την άποψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα δύο χρόνια μέχρι να σιγουρευτεί η πορεία της, εξέφρασε ο επικεφαλής της task force στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ μιλώντας στο Spiegel. Αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές επισήμανε πως «αυτό είναι ένα πιθανό σημείο καμπής για την Ελλάδα καθώς οι αγορές βλέπουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική στήριξη και διάθεση για μεταρρυθμίσεις».

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Μέρκελ μόλις μία ημέρα από το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας. Η κυκλοφορία στο κέντρο θα γίνεται με προβλήματα, αφού δρόμοι θα κλείνουν κατά τις μετακινήσεις της καγκελαρίου, ενώ απαγορεύονται έως τις 9.30 το βράδυ οι συγκεντρώσεις σε μια ευρεία περιοχή από την Ακρόπολη έως την Κατεχάκη.

Συλλαλητήρια πάντως προγραμματίζονται στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος από τον ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, και στο ίδιο σημείο στις 5:30 από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής από τη μία και μισή μετά το μεσημέρι, ενώ από τις έξι το απόγευμα θα κλείσουν και οι σταθμοί σε Σύνταγμα και Ακρόπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα