Δυνατότητες για ανάκαμψη το 2014

Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει σήμερα ο πρώην πρόεδρος του Γιουρογκρούπ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος χθες σε ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής, εμφανίστηκε επικριτικός για τη στάση ορισμένων Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα και έκανε λόγο για χάραξη εν μέρει λάθος πολιτικών, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα μας έχει πολλές δυνατότητες να ανακάμψει και να αναπτυχθεί οικονομικά το 2014. «Πιστεύω ότι η Ελλάδα
έχει πολλές δυνατότητες να ανακάμψει και να αναπτυχθεί οικονομικά το 2014» τόνισε ο πρώην επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Ζάν Κλόντ Γιούνκερ, μιλώντας στο Μέγαρο, παρουσία του πρωθυπουργού και των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Μιλώντας για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η Ελλάδα από ορισμένους Ευρωπαίους, έκανε λόγο για επιθέσεις με υπεροψία και τόνισε ότι επί 18 μήνες ακολουθήσαμε την γνώμη των γκουρού και βρεθήκαμε σε αυτή την κατάσταση χαράσσοντας εν μέρει λάθος πολιτικές.

Υπογράμμισε επίσης ότι χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ευρωπαική συνοχή και προειδοποίησε ότι εάν ο λαϊκισμός που υπάρχει σήμερα βρει ηγέτες θα τους οδηγήσει στο ξύπνημα των δαιμόνων.

Επίσης, αναφερόμενος εμμέσως στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, παρότρυνε την ελληνική κυβέρνηση να μην πωλούνται οι δημόσιες επιχειρήσεις στις τιμές που θέλουν οι άλλοι αλλά στις τιμές που θέλει η ίδια.
Keywords
Τυχαία Θέματα