Μαξίμου: Επιστημονική φαντασία η άφιξη του BG

Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου τις πληροφορίες ότι καταφθάνουν απόψε στη Αθήνα τα μέλη του Brussels Group, με στόχο τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων από αύριο. Το Μαξίμου έκανε λόγο για προϊόν επιστημονικής φαντασίας. Είχε προηγηθεί η δήλωση Γιούνκερ ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν ξανά, πρώτα σε τεχνικό επίπεδο, στη συνέχεια σε πολιτικό. Το κλίμα παραμένει βαρύ εναντίον της Ελλάδας με τους θεσμούς να κάνουν λόγο για

τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας προκειμένου να κάνει βήματα προς τις δικές τους θέσεις, ενώ από το Brussels Group αποχώρησε το ΔΝΤ. Bloomberg: Τελεσίγραφο 24 ωρών στην Ελλάδα

Η βούληση για τις ελληνικές συνομιλίες πρέπει να έλθει από όλες τις πλευρές. Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος για την Ελλάδα. Είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι συνομιλίες, δήλωσε πριν από λίγο η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Νωρίτερα, αυστηρό μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και ότι πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις, τότε είναι μόνη της. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αν δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της», δηλώνει σε συνέντευξή του σε φινλανδική εφημερίδα.

Περιορίζονται οι απώλειες στο χρηματιστήριο υποχωρώντας κατά 2,5%.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις με τους θεσμούς βάζοντας πάντως στο κάδρο και το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα