Στην Ολομέλεια η απόφαση για τις κάλπες

Η Ολομέλεια της Βουλής θα λάβει την απόφαση να στηθούν τρεις ή τέσσερις κάλπες κατά την αυριανή συζήτηση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ. Η Διάσκεψη των Προέδρων μεταφέρθηκε για σήμερα και, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Βουλής, αν στη Διάσκεψη κατατεθούν διαφορετικές προτάσεις για το πόσες κάλπες πρέπει να στηθούν, τότε θα γνωμοδοτήσει στην Ολομέλεια η οποία θα κληθεί να την επικυρώσει

ή να την απορρίψει, με την έναρξη της αυριανής συζήτησης.
Εν τω μεταξύ, παραδέχεται ότι δημιούργησε αντίγραφο του USB με τη λίστα Λαγκάρντ όχι όμως ότι το αλλοίωσε, ο άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, στο υπόμνημα προς τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Επικαλείται στενή συνεργάτιδά του, στην οποία έδωσε τη σχετική εντολή, φοβούμενος να μην καταστρέψει κάποιο αρχείο, ενώ στη συνέχεια επειδή δεν ήθελε πριν αποφασίσει ο υπουργός για το χειρισμό του ζητήματος, να υπάρχει αντίγραφο στην κατοχή οποιουδήποτε, διέγραψε το USB που αντιγράφηκε από το πρωτότυπο CD της λίστας Λαγκάρντ.

Προσθέτει πως όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου του απέστειλε το USB δεν του ανέφερε ούτε ότι υπήρχε CD, ούτε ότι αυτό είχε παραληφθεί με συνοδευτικά έγγραφα και ούτε ότι είχε αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας. «Εάν αυτό είχε συμβεί θα το χειριζόμουν ως "έγγραφο" και όχι ως παράνομο αποδεικτικό μέσο». Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση που είχε στη Βουλή στις 8 Ιουλίου 2011 -ημερομηνία αντιγραφής του USB- με τον κ. Βενιζέλο και τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Διώτης υποστηρίζει ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για το επίμαχο θέμα. Με όσα αναφέρει στο υπόμνημά του αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες που θα επιθυμούσαν να τον ενοχοποιήσουν.

«Ένα κόμμα διαλύθηκε με αφορμή το στικ με τη λίστα Λαγκάρντ», δήλωσε στον Αθήνα 984 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος ο οποίος επιτέθηκε στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη για τους χειρισμούς του. Μίλησε για πλεκτάνη εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, ωστόσο παραδέχθηκε πως δεν ήταν σοβαρό να κρατά στο συρτάρι του το USB.

«Είχα ενημερώσει τον κ. Διώτη για το τι περιείχε η λίστα που του παρέδωσα», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Keywords
Τυχαία Θέματα