Στην Πρέμιερ Λιγκ η Σουόνσι

Η Σουόνσι νίκησε 4-2 τη Ρέντινγκ στον τελικό των πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ κι έτσι έγινε η πρώτη ουαλική ομάδα που θα αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ.
Παράλληλα, επιστρέφει στα "σαλόνια" του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από 28 χρόνια, καθως το διάστημα 1981-1983 ήταν το πρώτο αλλά και το τελευταίο που μετείχε στην κορυφαία κατηγορία. Οι παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς έκαναν τα εύκολα-δύσκολα σήμερα στο Γουέμπλεϊ, καθώς προηγήθηκαν 3-0 στο ημίχρονο με δύο γκολ μέσα σε ισάριθμά λεπτά (21΄πεν., 22΄) του Σκοτ
Σινκλέρ και ένα του Ντόμπι (40΄). Ομως, πολύ σύντομα η Ρέντινγκ ξαναμπήκε στο παιχνίδι μειώνοντας με αυτογκόλ του Αλεν (49΄) και πλασέ του Μιλς (57΄) σε 3-2. Ο Σινκλέρ έγραψε το όνομά του στη "χρυσή βίβλο" της Σουόνσι, καθώς με νέο πέναλτι στο 80΄ διαμόρφωσε το τελικό 4-2 και με χατ-τρικ οδήγησε την ομάδα του στην κορυφαία στιγμή της ιστορίας της. Ετσι, οι "Κύκνοι" έγιναν η 20η ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2011-2012. Είναι η χρονιά των μεγάλων επιστροφών, αφού και η Κουϊνς Παρκ Ρέιντζερς, πρωταθλήτρια στην Τσάμπιονσιπ, ανεβαίνει στη μεγάλη κατηγορία μετά από 15 χρόνια. Η τρίτη ομάδα που εξασφάλισε άνοδο είναι η Νόριτς, που για τελευταία φορά αγωνίστηκε στην Πρέμιερσιπ τη σεζόν 2004/2005 κι αυτή, όμως, έχει κάτι το ξεχωριστό αφού πέρσι τέτοιον καιρό πανηγύριζε τον τίτλο στην 3η κατηγορία (League One).
Keywords
Τυχαία Θέματα