Στην τελική ευθεία για σχηματισμό κυβέρνησης

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στα επιτελεία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, που δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ακόμα και τις επόμενες ώρες. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, που έχει στα χέρια του τη διερευνητική εντολή, είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής
Αριστεράς, ενώ ενδέχεται να έχει και νέο γύρο επαφών μαζί τους. Την οριστική απόφαση για τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα πάρει η Κ.Ε. του κόμματος που θα συνεδριάσει στις 19.00.

Θα προηγηθεί, στις 5.30μμ συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της Δημοκρατικής Αριστεράς, προκειμένου να εγκρίνουν το πλαίσιο της συμφωνίας που θα προκύψει μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, καθώς επίσης και το χαρακτήρα συμμετοχής του κόμματος στην Κυβέρνηση.

Προηγήθηκε συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Φώτη Κουβέλη, κατά την οποία διαπιστώθηκε σύγκληση απόψεων.

Αυτή την ώρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει σύσκεψη με κορυφαία στελέχη του κινήματος για τον τρόπο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεργασίας. Νωρίτερα συναντήθηκε με βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι, κατά πληροφορίες, αποκόμισαν την αίσθηση ότι το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται να μην συμμετέχει στην Κυβέρνηση με πολιτικά του στελέχη.
Keywords
Τυχαία Θέματα