Στήριξη από τους τρεις για την διαπραγμάτευση

Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και στήριξη της κυβέρνησης απ' όλα τα κόμματα που μετέχουν σε αυτήν ζήτησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου,ενώ κατέστησε σαφές ότι αποτελεί «κόκκινη γραμμή η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της». Σύμφωνα με πληροφορίες ενδεχομένως κ. Παπαδήμος να επιδιώξει σύσκεψη
με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), ενώ η τρόικα εκτιμάται πως θα θέσει όρο να υιοθετηθούν και από τα τρία κόμματα τα μέτρα τα οποία θα συμφωνηθούν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ούτως ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες για την υλοποίησή τους στο μέλλον, ανεξαρτήτως των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Στην αντίθετη περίπτωση θεωρείται βέβαιο ότι η νέα δανειακή σύμβαση δεν θα εφαρμοσθεί.

Στην εισήγηση του ο πρωθυπουργός  υπογράμμισε ότι «αυτή είναι η αποστολή αυτής της κυβέρνησης και αυτήν πρέπει να υπηρετήσουμε, με κάθε δύναμη που διαθέτουμε» διεμήνυσε, σημειώνοντας: «Το 2012 θα είναι ένα δύσκολο έτος, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Με την αρχή του 2012 μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη περίοδο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Οι επόμενοι τρεις μήνες και οι αμέσως επόμενες εβδομάδες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες».

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζει εκκρεμότητες του μεσοπρόθεσμου, αλλά και άλλες όπως η επέκταση των αδειών των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές σημαντική ήταν η διάταξη για το άνοιγμα του επαγγέλματος των χερσαίων μεταφορών το οποίο στα κεντρικά του σημεία εγκρίθηκε ομόφωνα, ενώ υπάρχει συμφωνία των κομμάτων ώστε να διευθετηθούν άμεσα και οι εναπομείνασες λεπτομέρειες.
Όπως αναφέρθηκε δεν υπάρχει πλέον μεταβατική περίοδος «ανοίγματος» του επαγγέλματος, η διάταξη θα κατατεθεί την Τρίτη στην Βουλή, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα ψηφιστεί με την διαδικασία του «επείγοντος» ή του «κατεπείγοντος». 
Keywords
Τυχαία Θέματα