Στις Βρυξέλλες ο Λ. Παπαδήμος

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος μεταφέρει στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν για τα επόμενα βήματα στην ελληνική οικονομία. «Η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και η δέσμευσή τους να στηρίξουν τις αναγκαίες αλλαγές αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα αξιοπιστίας, ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της
οικονομικής πολιτικής και μας επιτρέπουν να διαπραγματευθούμε με καλύτερους όρους», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη χθεσινή σύσκεψη με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

Στήριξη στον πρωθυπουργό παρείχε- σύμφωνα με πληροφορίες- ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επέμεινε στην προστασία των μισθωτών, ενώ διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δε χρειάζεται «στήριξη α λά καρτ».

Ο Αντώνης Σαμαράς απέρριψε την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και εξέφρασε επιφυλάξεις για την μείωση του κατώτερου μισθού, αλλά εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο παγώματος μισθών και ωριμάνσεων, εφόσον συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι.

Θα ζητήσω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αποφασίσει αν το νέο πρόγραμμα της τρόικας συνάδει με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Keywords
Τυχαία Θέματα