Στο 17,6% η ανεργία στην Ελλάδα

Αυξημένο κατα μία και πλέον ποσοστιαία μονάδα το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιούλιο καταγράφουν τα στοιχεία της Εurostat σε σχέση με αυτά της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία η ανεργία στην Ελλάδα έχει φθάσει στο 17,6%, όταν η ΕΛΣΤΑΤ την τοποθετεί -για το ίδιο διάστημα-
στο 16,5%. Τα στοιχεία της Eurostat, καταδεικνύουν οτι ο αριθμός των ανέργων στην Ευρωζώνη το Σεπτέμβριο έφθασε τα 16,198 εκατομμύρια, σημειώνοντας νέα αύξηση σε ποσοστό ρεκόρ από την έναρξη καταγραφής των στοιχείων το 1998.
Το ποσοστό αντιστοιχεί στο 10,2% επί του πληθυσμού της Ευρωζώνης και υπερβαίνει τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που τοποθετούσαν το ποσοστό ανεργίας στο 10,1%.

Περίπου 188.000 άτομα ή και παραπάνω έχασαν τη δουλειά τους στο διάστημα Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, δηλαδή με τον ταχύτερο ρυθμό από το αντίστοιχο δίμηνο του 2009. Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφηκε στην Ισπανία (22,6%).

Απόκλιση μίας και πλέον ποσοστιαίας μονάδας στο ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιούλιο καταγράφουν τα στοιχεία της Εurostat σε σχέση με αυτά της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία η ανεργία στην Ελλάδα έχει φθάσει στο 17,6%, όταν η ΕΛΣΤΑΤ την τοποθετεί -για το ίδιο διάστημα- στο 16,5%.

Τα στοιχεία της Eurostat, καταδεικνύουν οτι ο αριθμός των ανέργων στην Ευρωζώνη το Σεπτέμβριο έφθασε τα 16,198 εκατομμύρια, σημειώνοντας νέα αύξηση σε ποσοστό ρεκόρ από την έναρξη καταγραφής των στοιχείων το 1998.

Το ποσοστό αντιστοιχεί στο 10,2% επί του πληθυσμού της Ευρωζώνης και υπερβαίνει τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που τοποθετούσαν το ποσοστό ανεργίας στο 10,1%.

Περίπου 188.000 άτομα ή και παραπάνω έχασαν τη δουλειά τους στο διάστημα Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, δηλαδή με τον ταχύτερο ρυθμό από το αντίστοιχο δίμηνο του 2009. Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφηκε στην Ισπανία (22,6%)
Keywords
Τυχαία Θέματα