Στο Eurogroup του Οκτωβρίου η έκθεση της τρόικας

Στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 8 Οκτωβρίουθα παρουσιαστεί η έκθεση της τρόικας για την πορεία του ελληνικούπρογράμματος δήλωσε αξιωματούχος της Ε.Ε.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο αξιωματούχος πρόσθεσε πως ηΕλλάδα δεν θα λάβει τη δόση των 31 δισ. ευρώ πριν την παραπάνωημερομηνία.

«Η αποστολή το Σεπτέμβριο θα παραμείνει όλο το μήνα ώστε να υποβάλειτην έκθεσή της στο Eurogroup του Οκτωβρίου,» συνέχισε ο αξιωματούχος

Σημειώνεται πως το κλιμάκιο της τρόικας αναχώρησε την Κυριακή ενώ ηπαρουσίαση της έκθεσης
αναμενόταν στη συνάντηση των υπουργώνΟικονομικών το Σεπτέμβριο στη Λευκωσία. «Τα κράτη μέλη πρέπει να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το τι συμβαίνει και για το που είμαστε πριν αποφασίσουν να πληρώσουν και πάλι,» σημείωσε ο αξιωματούχος εξηγώντας το λόγο της καθυστέρησης, τονίζοντας πως η πολιτική αναταραχή που προκλήθηκε από τις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου οδήγησε σε καθυστέρηση του προγράμματος.

Η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση μέχρι την περασμένη εβδομάδα κατάφεραν να προσδιορίσουν μέτρα 7 δισ. ευρώ εκ των 11,5 δισ. ευρώ που απαιτούνται έως το 2014, σημείωσε ο αξιωματούχος.

«Το Σεπτέμβριο θα πρέπει να εργαστούμε για τα υπόλοιπα 4,5 δισ. ευρώ έτσι ώστε να είναι συμπαγή και εφαρμόσιμα, και όχι απλά αόριστες λέξεις,» πρόσθεσε.  

Σύμφωνα με τον ίδιο το χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε την καταβολή της δόσης έως το τέλος Ιουνίου είχε οριστεί δεν είναι πλέον εφαρμόσιμο.
   
Keywords
Τυχαία Θέματα