Στο αυτόφωρο οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Στο αυτόφωρο παραπέμφθηκαν οι 35 συλληφθέντες μέλη του ΠΑΜΕ αφού τους ασκήθηκε δίωξη για παράνομη παραμονή σε δημόσια υπηρεσία. Ταυτόχρονα η εισαγγελία διέταξε έρευνα κατά αγνώστων για το αν υπήρξαν φθορές. Συνεχίζεται η συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Κλειστή η οδός Ευελπίδων. Για πολιτικό θέμα και για προμήνυμα της κυβέρνησης για νέα σκληρότερα μέτρα έκανε λόγο η γγ του ΚΚΕ.

«Όταν ένας υπουργός δέχεται αντιπροσωπεία από συνδικαλιστές, αντί να καλεί την αστυνομία θα μπορούσε να ορίσει τον αναπληρωτή του ή τον γραμματέα να τους δει», πρόσθεσε η κα Παπαρήγα τονίζοντας ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της φθοράς.

Το κόμμα επιμένει ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ δε φέρουν ευθύνη για τις ζημιές στο γραφείο του υπουργού και έχει δώσει στον ιστότοπο του ΠΑΜΕ φωτογραφίες που δείχνουν, όπως λέει, μετακίνηση επίπλων και αντικειμένων.

Για ντεκόρ βανδαλισμών που έστησε ο υπουργός Εργασίας και αναπαρήγαγαν τα κανάλια, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και το μέλος του ΠΑΜΕ Γιάννης Τάσουλας.«Δεν έχουμε ανάγκη να προπηλακίσουμε κανέναν. Δεν καταλάβαμε το γραφείο αλλά πήγαμε να διαμαρτυρηθούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Η αντίδραση του υπουργού εργασίας θα έπρεπε να ήταν πιο ψύχραιμη εκτίμησε στον Αθήνα 984 ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «επειδή ένα κόμμα κάνει ένα επικοινωνιακό χάπενιγκ δεν πρέπει να στέλνεις και τα ΜΑΤ».

Αντιπαράθεση και στη Βουλή μεταξύ του υπουργού ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη στη Βουλή, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν ήταν κατάληψη αλλά μια απλή διαμαρτυρία 35 ανθρώπων που εκπροσωπούν όλους τους κλάδους εργαζομένων. Χαρακτήρισε τον υπουργό εργασίας εκπρόσωπο των βιομηχάνων μαριονέττα του μεγάλου κεφαλαίου και νεκροθάφτη των συμβάσεων εργασίας.

Απαντώντας ο κ. Χατζηδάκης αφού αναρωτήθηκε αν σε καθεστώτα που υποστηρίζει το ΚΚΕ θα υπήρχε κατάληψη σε γραφείο υπουργού και αν στον Περισσό Θα υποδέχονταν με χαρά τους όποιους καταληψίες, εκτίμησε ότι η χθεσινή ενέργεια δεν είναι στο πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας την οποία έχει δεχθεί το ΚΚΕ.

«Και ο συνδικαλισμός θα πρέπει να βρει άλλες μορφές διαμαρτυρίας και διεκδίκησης χωρίς καταλήψεις δρόμων και κτιρίων και η πολιτεία πρέπει να δίνει μαθήματα δημοκρατίας και να εξαντλεί τα περιθώρια διαπραγμάτευσης», δήλωσε στον Αθήνα 984 και τη Νόνη Καραγιάννη, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Και με πληροφορίες από το ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα