Στο δικαστήριο ο πρώην μπάτλερ του Πάπα

Η δίκη του πρώην μπάτλερτου Πάπα Βενέδικτου, Πάολο Γκαμπριέλε,αναμένεται να αρχίσει το Σάββατο, σεένα από τα πιο δυσάρεστα περιστατικάστην πρόσφατη ιστορία του Βατικανού.

Ο 46χρονος άντρας, οοποίος εκτελούσε τα καθήκοντά τουσερβίροντας το φαγητό του Πάπα καιβοηθώντας τον να ντυθεί, αναμένεται ναπαραστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 9:30το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα),αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κλοπήςπροσωπικών απόρρητων εγγράφων τουποντίφικα, τα οποία στη συνέχεια προωθούσεστα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σύμφωναμε το πρακτορείο Ρόιτερς, ο Γκαμπριέλεισχυρίζεται

ότι αναγκάστηκε να προβείσε αυτές τις πράξεις στην προσπάθειάτου να "καθαρίσει" τη διαφθορά στηνέδρα της Ρωμαϊκής Καθολικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο,ο Γκαμπριέλε παραδέχτηκε στους ανακριτέςότι ενήργησε επειδή είδε "κακό καιδιαφθορά παντού μέσα στην Εκκλησία"και ήθελε να ξεσκεπάσει τις κακοήθειες"αφού ο πάπας δεν ήταν επαρκώςενημερωμένος".

Το περιεχόμενο τωνεγγράφων υποδείκνυαν ότι υπήρχαναντιπαραθέσεις μεταξύ των ανώτατωνκλιμακίων της Εκκλησίας ως προς τηνεξουσία.

Ο Γκαμπριέλε, ο οποίοςχαρακτήρισε τον εαυτό του ως "τοόργανο του Αγίου Πνεύματος", αναμένεταινα καταδικαστεί με την κατηγορίας τηςκλοπής, εφόσον και ομολόγησε τις πράξειςτου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα