«Στο Δημόσιο ο έλεγχος της ΔΕΗ»

Υπέρ της άποψης ότι το Δημόσιο πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο στα δίκτυα της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και του Φυσικού Αερίου τάσσεται η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη με συνέντευξή της στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Όπως επισημαίνει, στην παρούσα φάση, δεν ενδείκνυται η διάθεση
πακέτου μετοχών της ΔΕΗ στο πλαίσιο των προγραμματιζόμενων αποκρατικοποιήσεων. "Είναι καλό", υπογραμμίζει η κ. Μπιρμπίλη, "ο έλεγχος να ανήκει στο Δημόσιο ώστε όταν βγούμε από την κρίση να έχουμε μια στρατηγική υποδομή για να δημιουργήσουμε την προοπτική της ανάπτυξής μας".

Σε ό,τι αφορά το Ελληνικό η υπουργός Περιβάλλοντος εκτιμά ότι, το σχέδιο αξιοποίησης πρέπει να περιλαμβάνει τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου και τη διάθεση εκτάσεων για πράσινο σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας.

Ανάλογη είναι και η θέση του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη, ο οποίος μιλώντας στον Αθήνα 984 δήλωσε "δεν συμφωνώ να πωληθούν μεγάλες ΔΕΚΟ, όπως ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ. Υπάρχουν ανεκμετάλλευτα ακίνητα του δημοσίου, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν".

Ο κ. Διαμαντίδης πρότεινε "λιμενικό" Καλλικράτη, ενοποίηση, δηλαδή μικρών λιμανιών, υπό την εποπτεία των μεγάλων, και τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα