Στο δρόμο για το EURO 2012

Σημαντικές αναμετρήσεις διεξάγονται την Παρασκευή και το Σάββατο σε όλη την Ευρώπη για τα προκριματικά του Euro 2012 που θα διεξαχθούν στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Στον όμιλο της Ελλάδας, τα βλέμματα συγκεντρώνονται στην αναμέτρηση της Κροατίας με τη Γεωργία, όπου το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο και για τις δύο ομάδες, τη στιγμή που το καλύτερο αποτέλεσμα για την εθνική μας είναι η ισοπαλία, σε συνδυασμό, βέβαια, με
νίκη της ομάδας του Φερνάντο Σάντος επί της Μάλτας. Από εκεί και πέρα, στους περισσότερους ομίλους διεξάγονται καθοριστικά παιχνίδια στη «μάχη» για μια θέση στην τελική φάση.  1ος όμιλος Η πρώτη θέση στον 1ο όμιλο έχει ουσιαστικά «κλείσει», αφού η Γερμανία έχει διαφορά πέντε πόντων από το δεύτερο Βέλγιο και με ένα παιχνίδι λιγότερο. Για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης θα «μονομαχήσουν» στις Βρυξέλλες, Βέλγιο και Τουρκία, με τους γηπεδούχους να έχουν ένα βαθμό περισσότερο από την αντίπαλό τους.Η βαθμολογίαΓερμανία 15 (5)
Βέλγιο 10 (6)
Τουρκία 9 (5)
Αυστρία 7 (5)
Αζερμπαϊτζάν 3 (4)
Καζακστάν 0 (5) Το πρόγραμμα της αγωνιστικήςΠαρασκευή 3/6
16:00 Καζακστάν-Αζερμπαϊτζάν 
21:35 Αυστρία-Γερμανία 
21:45 Βέλγιο-Τουρκία  2ος όμιλος Στον 2ο όμιλο τα πάντα είναι ανοιχτά, με την Ιρλανδία, τη Ρωσία και τη Σλοβακία να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 10 πόντους. Ρωσία και Σλοβακία αναμένεται να συνεχίσουν νικηφόρα, καθώς αντιμετωπίζουν εντός έδρας Αρμενία και Ανδόρα αντίστοιχα, ενώ αντίθετα η Ιρλανδία έχει επικίδυνη αποστολή κόντρα στα Σκόπια εκτός έδρας.Η βαθμολογία  Ιρλανδία 10 (5)
Ρωσία 10 (5)
Σλοβακία 10 (5)
Αρμενία 8 (5)
ΠΓΔΜ 4 (5)
Ανδόρα 0 (5) Το πρόγραμμα της αγωνιστικής Σάββατο 4/6
18:00 Ρωσία-Αρμενία 
21:15 Σλοβακία-Ανδόρα 
22:15 ΠΓΔΜ-Ιρλανδία  3ος όμιλος Ακόμη πιο κοντά στην τελική φάση αναμένεταινα έρθει η πρωτοπόρος του 3ου γκρουπ, Ιταλία. Η «σκουάντρα ατζούρα», που έχει 13 βαθμους σε 5 αγώνες, φιλοξενεί την Εσθονία και είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Σλοβενία και Σερβία ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση και αφού οι «πλάβι» δεν αγωνίζονται, οι Σλοβένοι έχουν την ευκαιρία αν κάνουν το καθήκον τους κόντρα στα Νησιά Φερόε εκτός έδρας, να μείνουν μόνοι τους πίσω από τους Ιταλούς.Η βαθμολογία  1. Ιταλία 13 (5)
2. Σλοβενία 8 (6)
3. Σερβία 8 (6)
4. Εσθονία 7 (5)
5. Βόρειος Ιρλανδία 6 (5)
6. Νήσοι Φερόε 1 (5) Το πρόγραμμα της αγωνιστικής Παρασκευή 3/6
21:45 Ιταλία- Εσθονία 
20:30 Νήσοι Φερόε- Σλοβενία  4ος όμιλος Το ματς Λευκορωσία-Γαλλία είναι το σημαντικότερο του 4ου ομίλου, με τους γηπεδούχους να θέλουν ένα θετικό αποτέλεσμα για να μείνουν ζωντανοί στη "μάχη" της πρόκρισης, τη στιγμή που οι «μπλε» με νίκη θα τελειώσουν ουσιαστικά την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Στην άλλη αναμέτρηση, Ρουμανία και Βοσνία θα «μονομαχήσουν» για τη νίκη, που θα διατηρήσει μαθηματικά τις ελπίδες τους για μια θέση στα πλέι οφ.Η βαθμολογία  Γαλλία 12 (5)
Λευκορωσία 8 (5)
Αλβανία 8 (5)
Βόσνια-Ερζεγ
Keywords
Τυχαία Θέματα