Στο Λονδίνο ο γιός του Μπακίεφ

Ο Μαξίμ Μπακίεφ, ο γιός του πρώην προέδρου του Κιργιστάν, που είχε καταφύγει στο Λονδίνο λίγο αφότου ο πατέρας του εκδιώχθηκε στο τέλος αιματηρής εξέγερσης, με 100 νεκρούς, ενδέχεται μετά από τη σύλληψή του αργά βράδυ χθες Παρασκευή, στο Λονδίνο, να παραδοθεί από τη βρετανική στην αμερικανική δικαιοσύνη, μεταδίδουν σήμερα το Ρόιτερς και το Γαλλικό πρακτορείο από τη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο πρόεδρος Κουρμάνμπεκ Μπακίεφ ανατράπηκε στο τέλη της άνοιξης του '10 και εκδιώχθηκε το προπερασμένο έτος από το Μπισκέκ, ο δε γιός του

Μαξίμ --κατηγορούμενος για την "υπεξαίρεση σημαντικού ποσού" εκ μέρους της διάδοχης κυβέρνησης--, τον Ιούνιο του '10 κατάφερε να λάβει πολιτικό άσυλο στη Βρετανία.

'Ομως, χθες βράδυ ο γιός Μπακίεφ συνελήφθη από την Σκότλαντ Γιάρντ κατόπιν επίσημου διαβήματος προς τούτο από το Μπισκέκ, ώστε να παραδοθεί ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα "βαρύ κατηγορητήριο".

Βρετανία-Κιργιστάν δεν έχουν συνάψει διμερή συμφωνία για εκδόσεις και, έτσι, είναι πολύ πιθανόν να ευδοκιμήσει το αίτημα του Μπισκέκ και ο Μαξίμ Μπακίεφ να οδηγηθεί κατ'ευθείαν κατηγορούμενος ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης, αναφέρουν στο Λονδίνο καλά πληροφορημένες πηγές, που επικαλούνται το Ρόιτερς και το Γαλλικό πρακτορείο.

Ο πατέρας του, βρίσκεται σήμερα εξόριστος στη Λευκορωσία. Την πληροφορία της σύλληψης του Μαξίμ Μπακίεφ, επιβεβαίωσε σήμερα και η βρετανική πρεσβεία στο Μπισκέκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα