Στο μικροσκόπιο τα εντάλματα για εγκλήματα πολέμου

Όλα τα εντάλματα σύλληψης υπόπτων για εγκλήματα πολέμου θα επανεξεταστούν, δήλωσε ο ειδικός εισαγγελέας της Σερβίας για τα συγκεκριμένα εγκλήματα, Βλάντιμιρ Βούκτσεβιτς, σημειώνοντας ότι υπάρχει η αίσθηση ότι εκδόθηκαν για λόγους πολιτικούς.

«Ένα κατάλοιπο των πολέμων της δεκαετίας του 1990 είναι οι δίκες ερήμην, εναντίον άγνωστων ατόμων υποκινούμενες από τους πολιτικούς εκείνης της περιόδου. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης και όταν έρθει ο καιρός της συμφιλίωσης

θα πρέπει να επανεξετάσουμε όλα αυτά τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν την περίοδο του πολέμου. Δυσφημίζουν τη χώρα και δημιουργούν την εντύπωση ότι διεξάγουμε πολιτικές δίκες» ανέφερε ο κ. Βούκτσεβιτς σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ντάνας» του Βελιγραδίου.

Αναφερόμενος στην έρευνα για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο που είναι ανεξάρτητη έρευνα της σερβικής εισαγγελίας ανέφερε ότι υπάρχει συνεργασία με τις εισαγγελίες της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

«Βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και αν κάνουμε σύγκριση με άλλες έρευνες που είναι σε εξέλιξη, πιστεύουμε ότι τα ευρήματά μας θα οδηγήσουν στους δράστες των φριχτών εγκλημάτων» υπογράμμισε.

Ο κ. Βούκτσεβιτς χαρακτήρισε επαρκή τη συνεργασία με την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex) στη συγκεκριμένη έρευνα.

«Ειδική ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον ειδικό εισαγγελέα της ΕΕ Κλιντ Ουίλιαμσον συγκροτείται και αναμένουμε η έρευνά τους να αποφέρει αποτελέσματα» πρόσθεσε ο ειδικός εισαγγελέας της Σερβίας για τα εγκλήματα πολέμου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα