Στο μικροσκόπιο τα επεισόδια

Προκαταρκτική εξέταση για τα επεισόδια της Κυριακής, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου. Συγκρότηση δύο επιτροπών αποφάσισε το υπουργικό.

Η πρώτη επιτροπή υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, θα συνεδριάσει αύριο το πρωί και το πόρισμά της θα εξεταστεί κατά τη συνεδρίαση της δεύτερης επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, το απόγευμα.

Επίσης αποφασίστηκε οι ζημιές στο ιστορικό κτίριο του ΑΤΤΙΚΟΝ

να καλυφθούν από το ΥΠΠΟ.

Η έρευνα που διέταξε η κ. Ράικου αφορά την εκτεταμένη χρήση χημικών, τις συνθήκες τραυματισμού των Μανώλη Γλέζου και Μίκη Θεοδωράκη, την καταγγελία του ιδιοκτήτη του κινηματογράφου ΑΣΤΥ στον Α9.84 ότι πριν προκληθούν εμπρησμοί στις επιχειρήσεις τους κάποιοι τους ζήτησαν χρήματα για να μη βάλουν φωτιά και τους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας, είτε αφορούν λεηλασίες καταστημάτων είτε πυρπολήσεις κτιρίων και καταστροφές δημόσιας περιουσίας.

Εν τω μεταξύ, με καθυστέρηση μιας ημέρας από τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας, έφτασαν μέσω ταχυδρομείου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα έγγραφα τουπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη αναφορικά με την κατάληψη της Νομικής Σχολής, όπως τονίζει η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.

Για βιαστική ανακοίνωση με απαράδεκτους και αστήρικτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς κάνει λόγο, μεταξύ άλλων το Γραφείο τύπου του Δήμου Αθηναίων, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΚΚΕ που χαρακτήρισε το κ. Καμίνη προβοκάτορα επειδή υποστήριξε ότι πίσω από τους εμπρησμούς βρίσκονται άνθρωποι της εξωκοινοβουλευτικής και της κοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα