Στο Ρέθυμνο ο πρέσβης της Τουρκίας

Ως ασφαλή, καθαρή, με αξιοσημείωτο μνημειακό πλούτο και σύγχρονες τουριστικές υποδομές, χαρακτήρισε ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, Κερίμ Ουράς, το Ρέθυμνο.

Ο Τούρκος πρέσβης βρέθηκε στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης και συναντήθηκε σήμερα με το δήμαρχο Ρεθύμνης, Γ. Μαρινάκη, με τον οποίο είχε μία πολύ φιλική και γόνιμη, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία.

Ο κ. Ουράς, αφού ενημερώθηκε για την ιστορία της πόλης, το σεβασμό στα μνημεία που άφησαν παρακαταθήκη

οι λαοί που πέρασαν και έζησαν στο Ρέθυμνο, μεταξύ των οποίων και οι Οθωμανοί, αλλά και την ένταξή τους στις λειτουργίες της πόλης, τη ζωή στο σύγχρονο Ρέθυμνο και το μελλοντικό του προσανατολισμό, εξέφρασε τις θετικές εντυπώσεις του για την πόλη και την ενδοχώρα, στοιχεία -όπως είπε- που την «...κάνουν ιδανικό προορισμό, ειδικά για κάποιον που έχει οικογένεια με παιδιά, όπως και ο ίδιος, και για το λόγο αυτό την επόμενη φορά θα επισκεφθώ το Ρέθυμνο για διακοπές».

Στη διάρκεια της συζήτησης των δύο ανδρών, εξετάστηκαν οι δυνατότητες και προοπτικές συνεργασίας σε βασικούς τομείς ανάπτυξης και ειδικότερα τον τουρισμό, ενώ συμφώνησαν ότι «έχει ιδιαίτερη σημασία να επικεντρωθούν στη δημιουργία κλίματος φιλίας μεταξύ των δύο λαών και ουσιαστικής αποκατάστασης των σχέσεών τους αφού, είναι γεγονός, πως κάποιοι πλούτιζαν επενδύοντας και συντηρώντας τις διαφορές Ελλήνων και Τούρκων... Αναγκαίο είναι οι άνθρωποι να διαβάζουμε σωστά την ιστορία μας», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Πρέσβης και δήμαρχος, επισήμαναν πως θα μεριμνήσουν ώστε οι ενέργειές τους, να εκπέμπουν θετικά μηνύματα για τη σχέση της τούρκικης πρεσβείας με το Ρέθυμνο και όλες οι πρωτοβουλίες τους θα αποβαίνουν επ' ωφελεία των δύο λαών.

Keywords
Τυχαία Θέματα