Στο μικροσκόπιο δάνεια, μερίσματα και ασφάλιστρα

Σε εφαρμογή θέτει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τις νέου τύπου διασταυρώσεις για καταθέσεις και δάνεια των φορολογουμένων όπως προβλέπει στο επιχειρησιακό της, σχέδιο για το 2015. Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων κας Κατερίνας Σαββαΐδου φέτος μπαίνουν στο στόχαστρο της εφορίας στοιχεία όχι μόνο για καταθέσεις και μετοχές αλλά και για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, για μερίσματα αλλά και για ασφάλιστρα ζωής, θανάτου, και ασθενείας που συνάφθηκαν στην διάρκεια του 2014.

Επιπλέον με την απόφαση της κας
Σαββαίδου αυξάνονται τα όρια πάνω από τα οποία οι τράπεζες υποχρεούνται σε ετήσια αποστολή στοιχείων για καταθέσεις, από 50 χιλιάδες σε 100 χιλιάδες ευρώ και για χαρτοφυλάκια κινητών αξιών από 100 σε 200 χιλιάδες ευρώ.

Στόχος όπως σημειώνεται από την υπηρεσία είναι να δημιουργηθεί το νέο περιουσιολόγιο που πρόκειται να ενεργοποιηθεί πλήρως το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ, επενδυτικά χαρτοφυλάκια αξίας άνω των 200.000 ευρώ, μερίσματα, δάνεια και ασφαλιστήρια συμβόλαια, μπαίνουν στο στόχαστρο διασταυρώσεων, του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων κας Κατερίνας Σαββαΐδου.
Keywords
Τυχαία Θέματα