«Στόχος της Τουρκίας η λύση δύο κρατών»

Ξεκάθαρος στόχος της παρούσας τουρκοκυπριακής ηγεσίας και της Τουρκίας είναι η προώθηση λύσης δύο κρατών στην Κύπρο, δήλωσε η ΥπουργόςΕξωτερικών Ερατώ Μαρκουλλή.

Η υπουργός κλήθηκε από το ΑΜΠΕ να σχολιάσει εκτίμηση του Τουρκοκύπριου καθηγητή του Πανεπιστημίου του Πόρτλαντ, Μπιρόλ Γιεσιλάντα, σύμφωνα με την οποία το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας AKP υποστηρίζει ότι «η μη-λύση

είναι λύση στο Κυπριακό». Όμως ηκα Μαρκουλλή δήλωσε ότι δεν θα ήθελε να σχολιάσει την συνέντευξη του καθηγητή στην εφημερίδα Γενί Ντουζέν, διότι δεν την έχει διαβάσει.

Ωστόσο,η ΥΠΕΞ της Κύπρου τόνισε ότι η πολιτική της τουρκοκυπριακής ηγεσίας γιαλύση δύο κρατών «είναι ξεκάθαρη τόσο μέσα από τις διάφορες προτάσεις, που είχε υποβάλει ο κ. Έρογλου κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, αλλά καιιδιαίτερα μετά το πάγωμα των διαπραγματεύσεων τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και από όλες τις δηλώσεις που ακούμε και από την Τουρκία».

Επίσης επισήμανε τις προσπάθειες της Τουρκίας για αναβάθμιση του ψευδοκράτους μέσα από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα