Στον Αλ. Τσίπρα η 2η διερευνητική

Ο μεγάλος νικητής αυτών των εκλογών Αλέξης Τσίπρας πέρασε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου και παρέλαβε διερευνητική εντολή για το σχηματισμό Κυβέρνησης. Είναι η δεύτερη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας, που εκπρόσωπος της Αριστεράς, καλείται να πρωταγωνιστήσει σε κυβερνητικό σχήμα, εν μέσω μάλιστα ρευστότητας και σοβαρών κινδύνων που διαμορφώνονται από το ενδεχόμενο πιθανής ακυβερνησίας. Στις 3.30 το πρώτο ραντεβού του κ. Τσίπρα

με τον Φ. Κουβέλη, στις 5.30μμ με τους Οικολόγους Πράσινους και στις 7μμ με την Λ. Κατσέλη. Αύριο ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων και την Πέμπτη με τον Αντ.Σαμαρά, τον Ευ. Βενιζέλο και τον Π. Καμμένο.

«Η χώρα έχει ανάγκη από κυβέρνηση», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο προεδρικό μέγαρο τον Αλέξη Τσίπρα.
«Είναι μια ιστορική στιγμή για την Aριστερά και προσωπική ευθύνη για μένα, αν σκεφτεί κανείς ότι την προηγούμενη εντολή την είχε λάβει ο Χαρίλαος Φλωράκης. Θα είχα περισσότερες πιθανότητες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αν είχαμε έναν διαφορετικό εκλογικό νόμο που δίνει στο πρώτο κόμμα έδρες δώρο ή παίρναμε περισσότερες ψήφους. Ο λαός όμως αποφάσισε. Πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του και να προσπαθήσω για το καλύτερο», είπε ο κ. Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, οι σεισμικές δονήσεις από το εκλογικό αποτέλεσμα πυροδοτούν ευρύτατες πολιτικές ζυμώσεις, τόσο στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στον φιλελεύθερο χώρο, αφού Ντόρα Μπακογιάννη, Στέφανος Μάνος, και Θάνος Τζήμερος συζητούν την προοπτική κοινής καθόδου στις επόμενες εκλογές. Ανάλογες ζυμώσεις άλλωστε παρατηρούνται και στα κόμματα της Αριστεράς.

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να αναδύονται φωνές έντασης και κριτικής, για το εκλογικό αποτέλεσμα και την επόμενη ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα