Ποινική δίωξη σε βάρος του Χρήστου Παππά

Ποινική δίωξη, η ίδια που απαγγέλθηκε τους συλληφθέντες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ασκήθηκε σε βάρος του Βουλευτή του κόμματος Χρήστου Παππά. Ηδίωξη αφορά ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή. Ο βουλευτής οδηγήθηκε στον αρμόδιο ανακριτή της υπόθεσης όπουζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθείτην Πέμπτη. Τοαπόγευμα συνελήφθη ένα ακόμη άτομο απότους 32 που περιλαμβάνει ο κατάλογος

γιατην υπόθεση, ανεβάζοντας το συνολικόαριθμό των συλληφθέντων στους 22. Σύμφωναμε πληροφορίες πρόκειται για έναν ακόμηαπό όσους βρέθηκαν στο Κερατσίνι τοβράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος θα απολογηθεί την Τετάρτη αντί της Τρίτης που αρχικώς είχε προγραμματιστεί.

Την Τρίτη, ξεκινά η διαδικασία των απολογιών με αυτές τριών στελεχών της Χρυσής Αυγής και ακολούθως αναμένεται να απολογηθούν οι βουλευτές Ηλίας Κασσιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο αδερφός του Γενικού Γραμματέα της οργάνωσής (Τακης Μιχαλόλιας) κατέθεσε αίτημα προκειμένου ο Νίκος Μιχαλολιάκος να απολογηθεί τη Τετάρτη.

Αύριο εξάλλου, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση με την οποία αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση κομμάτων - όταν σε πρόσωπα που τα διοικούν, ή βουλευτές τους- έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.

Ο ΧρήστοςΠαππάς, παραδόθηκε στις Αρχέςτο μεσημέρι της Κυριακής, ενώ ήτανκαταζητούμενος για περίπου 24 ώρες απότην αστυνομία. Προσερχόμενοςστη ΓΑΔΑ, έκανε λόγο για πολιτική δίωξηκαι φωνάζοντας «Ζήτω η Χρυσή Αυγή»σήκωσε το χέρι του σε έναν κάπως δειλόναζιστικό χαιρετισμό.

ΟΧρήστος Παππάς έφτασε στη ΓΑΔΑ με ταξίκαι πριν παραδοθεί έκανε δηλώσεις στουςδημοσιογράφους που βρίσκονται έξω απότο κτίριο, κάνοντας λόγο για πολιτικήδίωξη της Χρυσής Αυγής με μοχλό, όπωςείπε, τη Δικαιοσύνη.

«Προσέρχομαιαυτοβούλως. Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ,τίποτα να κρύψω. Η συγκυβέρνηση, ηκατοχική κυβέρνηση του μνημονίου, Σαμαράκαι Βενιζέλου, προβαίνει σε πρωτοφανείςπολιτικές διώξεις με μοχλό Δικαιοσύνη,την ανεξάρτητη κατά κάποιους Δικαιοσύνης.

«Η αλήθεια θα λάμψει, ο εθνικισμός θανικήσει. Ο ελληνικός λαός να μην σκύβειτο κεφάλι. Είμαι απολύτως ελεύθερος,κάνουμε νόμιμο πολιτικό αγώνα και θαεπανέλθουμε. Η χρυσή Αυγή δεν λυγίζει!Χρυσή Αυγή για πάντα!» είπε ο Χρ.Παππάςέξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα