Στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Αλ Κάιντα

Μεγάλη επιχείρησηανακατάληψης τη Ζιντζιμπάρ και τη Τζάαράρχισε ο στρατός της Υεμένης, δύο πόλεωνστο νότο της χώρας τις οποίες ελέγχειη αλ Κάιντα, όπως δήλωσαν αξιωματικοίτου και πηγές των φυλών, προσθέτονταςότι υπάρχουν 12 νεκροί από τις μάχες.

«Η επιχείρηση εξαπολύθηκεαπό τρεις άξονες με την υποστήριξη τηςαεροπορίας και του ναυτικού», δήλωσεένας αξιωματικός του στρατού, επισημαίνονταςότι ο υπουργός Άμυνας Μοχάμεντ ΝάσερΆχμεντ

επιβλέπει ο ίδιος τις επιχειρήσειςαπό μια κοντινή περιοχή.

«Ο υπουργός Άμυναςεπιβλέπει την εξέλιξη της στρατιωτικήεπιχείρησης που έχει στόχο την ανακατάληψητης Ζιντζιμπάρ και της γειτονικής πόληςΤζάαρ από τους αντάρτες της αλ Κάιντα»,επεσήμανε ο αξιωματικός αυτός που θέλησενα διατηρήσει την ανωνυμία του.

Δύο στρατιωτικοί,ανάμεσά τους ένας συνταγματάρχης,σκοτώθηκαν στις μάχες, ενώ 12 στρατιώτεςτραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο.

Επίσης σκοτώθηκαν έξιμαχητές της οργάνωσης «Οπαδοί τηςΣαρία», που συνδέεται με την αλ Κάιντα,σύμφωνα με μια πηγή των φυλών από τηΤζάαρ.

Από τον βομβαρδισμότης πόλης αυτής από την αεροπορίας τηςΥεμένης έχασαν τη ζωή τους τρία μέλητης αλ Κάιντα και ένας άμαχος, δήλωσεμια άλλη πηγή των φυλών.

Στο μεταξύ έξι μαχητέςτης αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σήμερα στηνανατολική Υεμένη από την επίθεσηαμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους,όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Keywords
Τυχαία Θέματα